Afbeelding
Hoogendoorn, Y (Yvonne)

Deur-halte taxi, de duurzame en flexibele vervoersservice op bestelling

10 juni 2021 om 09:21 Verkeer en vervoer

HARDINXVELD-GIESSENDAM Binnen de concessie Drechtsteden Molenlanden Gorinchem biedt Qbuzz de Deur-halte taxi aan voor wanneer je niet zelfstandig bij een bushalte kunt komen. De Deur-halte taxi is een duurzame en flexibele vervoersservice op bestelling. ,,Jij bepaalt wanneer je wordt opgehaald bij jou voor de deur en waar je naartoe reist. We brengen je naar de dichtstbijzijnde OV halte en bieden aansluitgarantie op het openbaar vervoer.” De Deur-halte taxi is ook te gebruiken vanaf de halte naar huis.

Deze vorm van vervoer is er als sinds Qbuzz in december 2018 het openbaar vervoer in de regio verzorgt, maar ze merken dat nog niet iedereen er bekend mee is. Terwijl het een ideale vervoersvorm is voor mensen die slecht ter been zijn, en net te ver bij de OV halte vandaan wonen. Ook rolstoelreizigers of andere hulpmiddelen kunnen mee in de Deur-halte taxi, geef dit wel even vooraf aan, dan regelen ze een speciale taxi en nemen ze extra de tijd om te helpen met de in- en uitstap.

De Deur-halte taxi komt voor in de reisadviezen als je de optie ‘Flexibel Vervoer’ activeert. Hij rijdt speciaal voor de inwoners, dus deze moet wel vooraf worden besteld. Deze bestelling kan telefonisch, via de klantenservice, minimaal 1 uur van tevoren. Nu we allemaal weer met het OV mogen en er ook weer meer op uit kunnen biedt Qbuzz de Deur-halte taxi als pilot en onderdeel van de Corona maatregelen in 2021 kosteloos aan.

advertentie
advertentie