Dinsdagavond was Jeffrey van Mourik te gast in de talkshow van Beau van Erven Dorens.
Dinsdagavond was Jeffrey van Mourik te gast in de talkshow van Beau van Erven Dorens. Jeffrey van Mourik

Van Mourik: ‘We gaan hoe dan ook open’

12 januari 2022 om 17:15 Winkels

SLIEDRECHT Jeffrey van Mourik van Van Mourik Schoenen in Sliedrecht is het zat. Zaterdag opent hij hoe dan ook de deuren van zijn schoenenwinkel aan de Kerkbuurt. ,,Het heeft nu lang genoeg geduurd. Ik hoef echt niet koste wat het kost mijn winkel open, maar het kan gewoon veilig.” 

door Marjanne Dijkstra

Van Mourik zwengelde in Sliedrecht de discussie over de opening van de winkels aan en zat dinsdagavond zelfs in de talkshow van Beau van Ervan Dorens om zijn verhaal te doen. Van Mourik: ,,In de drukste tijd van het jaar moesten we onze deuren weer sluiten. Het is gewoon waardeloos, steeds weer krijgen we een beetje hoop en dan mogen we toch niet open. Ik ben het nu zat en we openen zaterdag gewoon de deuren van de winkel. Nu komen er steeds mensen stiekem langs die schoenen nodig hebben voor een begrafenis, bruiloft of met een kindje dat zijn eerste schoentjes nodig heeft. Elke winkelier doet dat en het is te gek voor woorden dat dit op deze manier moet. Nogmaals, ik hoef echt niet ten koste van alles open, maar het kan gewoon veilig. Als ik twintig mensen binnen laat op onze 700 vierkante meter, heb je één persoon op 35 vierkante meter en dan hebben we nog allerlei voorzorgsmaatregelen.”

Het móet echt anders

De winkelier heeft goed contact met het gemeentebestuur en burgemeester Jan de Vries en laatstgenoemde vroeg - mede dankzij de actie van Van Mourik - aandacht bij het kabinet voor de positie van ondernemers. ,,En natuurlijk begrijp ik ook dat ik de burgemeester met mijn actie in een lastig parket breng, maar het móet echt anders. Ik weet ook dat hij de wet moet uitvoeren en eventueel met een boete komt, maar zo ver laat ik het niet komen. Ook dan heb ik een plan om te openen. Van oudsher is Van Mourik Schoenen een groothandel, waar iedereen met een Kamer van Koophandel inschrijving kan kopen. Als de Makro open mag, dan wij ook. We introduceren een pasjessysteem en mensen mogen introducees meenemen om hier te winkelen.”

Wat het kabinet vrijdag ook besluit, de winkel gaat open. ,,Ik heb er wel vertrouwen in. Er komen steeds meer stemmen om de samenleving veilig van slot te halen. En gebeurt dat niet, dan zet ik mijn plannen in werking. Ik krijg zoveel positieve reacties en mensen die al afspraken willen maken om hier te winkelen. We gaan dit gewoon doen.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie