Bouwrijp maken van de grond voor woningbouw aan het Zwaluwpad
Bouwrijp maken van de grond voor woningbouw aan het Zwaluwpad Hannie Visser-Kieboom

Regionaal woonbehoefte onderzoek in Hardinxveld-Giessendam

7 februari 2024 om 11:31 Wonen

HARDINXVELD-GIESSENDAM De gemeente Hardinxveld-Giessendam voert in de eerste helft van 2024 een woonbehoefteonderzoek uit. Zo wil ze zicht krijgen op kansen om bij toekomstige bouwplannen in te spelen op de specifieke woonbehoeften van de eigen inwoners. Dat schrijft wethouder Arjan Meerkerk op de gemeentepagina in het Kompas.

Sinds het vertrek van wethouder Trudy Baggerman heeft Arjan Meerkerk de portefeuille bouwen, wonen en ruimtelijke ordening overgenomen. Een stevige klus volgens Meerkerk. ,,Ik voer veel gesprekken met ontwikkelaars, woningcorporatie, regio en provincie over de opgave die wij hier hebben. Bij projectontwikkeling is het zaak om samen een koers uit te stippelen en daar met volharding aan te werken.” Volgens Meerkerk is woningbouw een zaak van lange adem, de woningen die vandaag gebouwd worden zijn soms al meer dan tien jaar geleden bedacht en ontwikkeld.

De gemiddelde verkoopprijs van een woningen is in Hardinxveld-Giessendam in het vierde kwartaal van 2023 gestegen tot 390.000 euro, dat is een stijging van tien procent ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee stegen de prijzen bovengemiddeld in Hardinxveld-Giessendam. ,,Dat kan niet iedereen betalen en het geeft aan dat er nood is op de woningmarkt. Niet voor niets benadrukken zowel de provincie als het rijk dat het belangrijk is dat er betaalbare woningen worden gerealiseerd”, aldus Meerkerk. Hoewel in Hardinxveld-Giessendam veel wordt gebouwd, denk aan IJzergieterij, Rokerij en de Blauwe Zoom worden weinig tot geen sociale woningen gebouwd. Zo heeft Fien Wonen in 2024 geen nieuwbouw gepland in Hardinxveld-Giessendam. 

.Volgens Meerkerk is bouwen nodig, zodat jongeren een passende stek kunnen vinden om te wonen in het dorp waar zij geboren en getogen zijn. ,,Verder is woningbouw belangrijk om voldoende mensen beschikbaar te houden die het werk kunnen doen in de regio. Daarnaast is woningbouw belangrijk om lokale voorzieningen richting de toekomst in stand te houden..”  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie