Afbeelding
Blokland Partners

Mandy en Alexander kiezen voor nieuwbouw in de IJzergieterij in Hardinxveld-Giessendam

11 april 2024 om 16:22 Wonen

HARDINXVELD-GIESSENDAM De bouw van de laatste fase van nieuwbouwproject De IJzergieterij is gestart! Dit unieke en omvangrijke project heeft in Hardinxveld heel wat voeten in de aarde gehad, maar voor de toekomstige bewoners is de eindstreep in zicht. De woningen van De IJzergieterij springen in het oog. Het stijlvolle industriële ontwerp van architect De Zwarte Hond geeft een stedelijk gevoel in een gebied dat grenst aan de Merwede en de Biesbosch.

De eerste woningen, waaronder die van Mandy en Alexander de Hoop, worden in april opgeleverd. De uitverkochte appartementen en de laatste 35 grondgebonden woningen van lus 3 worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 opgeleverd. Mandy en Alexander de Hoop kozen bewust voor nieuwbouw en verhuizen binnenkort naar een stoere hoekwoning. ,,Wij zijn geen handige harry’s, dus een klushuis is niets voor ons”, vertelt supply chain manager Mandy. ,,Een nieuwbouwhuis biedt alle mogelijkheden om toch onze eigen wensen in te vullen, zonder dat we met veel gereedschap aan de slag hoeven.” ,,Ik kom aan het eind van de dag graag thuis in een huis dat af is”, vult Alexander aan. Hij is accountmanager bij een afvalinzamelaar. ,,Met de huidige huizenmarkt was het echter lastig om een betaalbare, passende woning te vinden. Ook het aantal nieuwbouwprojecten in een ruime cirkel om Alblasserdam is beperkt.” 

Bij dit nieuwbouwhuis konden we onze woonwensen invullen, zonder dat we zelf aan de slag hoefden.

BIESBOSCH

Mandy vertelt hoe ze hoorden dat ze net te laat waren voor een ander nieuwbouwproject, toen haar zus een linkje doorstuurde van De IJzergieterij. ,,We hebben de website meteen bekeken en wat we zagen vonden we heel aantrekkelijk. Op zo’n 50 meter van de dijk langs de Merwede kun je heerlijk wandelen en uitwaaien met uitzicht op de Biesbosch. Dat trok ons over de streep. We hebben dan ook diezelfde dag ons ingeschreven voor een hoekwoning.

BADKAMER

Het stel deed daarvoor onder andere een beroep op Middelkoop, de badkamer- en keukenleverancier die verbonden is aan De IJzergieterij. ,,De kwaliteit die Middelkoop levert, past bij de uitstraling van De IJzergieterij”, vindt Mandy. ,,We hadden veel wensen waar professioneel en geduldig op gereageerd werd. Echt uitstekende service!” Ook over Gebroeders Blokland zijn ze zeer tevreden. Vanaf het moment dat de sloop begon, is er duidelijk gecommuniceerd over de planning en vorderingen van de bouw. ,,Heel fijn en megaprofessioneel”, zegt Alexander.  Mandy: ,,Britt Staat was onze klantenadviseur en zij heeft ons supergoed geholpen. We hebben wel acht revisies voor meerwerk ingediend waar zij ons geduldig en meedenkend bij hielp. Helemaal top!” Leuke gemengde wijk

INBURGEREN

Vanzelfsprekend kunnen Mandy en Alexander eigenlijk niet wachten. In de afgelopen periode hebben ze wel al kennis kunnen maken met de andere bewoners. Alexander: ,,Er is een leuke mix van leeftijden, gezinssamenstellingen en achtergronden. Mensen komen van Nijmegen tot Rotterdam en alles ertussen, dus ook uit Hardinxveld. We zijn bijna allemaal nieuw hier, dat maakt ‘inburgeren’ wel makkelijk.”

advertentie
advertentie