Huurwoningen aan de Stationsstraat in Hardinxveld
Huurwoningen aan de Stationsstraat in Hardinxveld Hannie Visser-Kieboom

Hardinxveld-Giessendam gaat woonbeleid herzien vanwege meer vraag naar huurwoningen

17 april 2024 om 10:58 Wonen

HARDINXVELD-GIESSENDAM De gemeente gaat haar woonbeleid herijken met meer aandacht voor huurwoningen. In het huidige beleid is alleen sprake van doorstroming, maar zijn geen extra huurwoningen opgenomen. Zo bouwt Fien Wonen dit jaar geen nieuwe huurwoningen.

Vanuit de samenleving is juist vraag naar meer betaalbare woningen, waaronder sociale huurwoningen. Ook PvdA raadslid Gert Maas vroeg vorig jaar meerdere malen om de bouw van meer huurwoningen. In gesprekken tussen gemeente, woningcorporaties en de Huurdersraad over de Prestatieafspraken is eveneens gesproken over de bouw van extra huurwoningen. Deze prestatieafspraken worden woensdagmiddag op het gemeentehuis ondertekent door wethouder Arjan Meerkerk. Ook vanuit de Rijksoverheid worden in de Nationale Prestatieafspraken gehamerd op betaalbaar bouwen en meer sociale huur. 

Dit is mede aanleiding om het huidige lokale woonbeleid tegen het licht te houden. Vanuit de regio Drechtsteden loopt al een nieuwe woningmarktanalyse. Hieruit volgen ook cijfers over de woningbouwbehoefte in Hardinxveld-Giessendam. Na de zomer gaat de gemeente in gesprek met partners en gemeenteraad over meer passend woonbeleid.

advertentie
advertentie