Afbeelding
Google Maps

Huurderscommissaris vertrekt bij Fien Wonen

Wonen

H'VELD-G'DAM Huurderscommissaris Esther van Beelen is per 15 april 2021 benoemd als nieuwe bestuurder bij woningbouwvereniging Reeuwijk. Vanwege wet- en regelgeving vervalt dan automatisch de mogelijkheid ook commissaris te zijn bij een andere woningcorporatie. Om deze reden zal Van Beelen dan ook Fien Wonen verlaten.

Een huurderscommissaris heeft een actieve rol binnen de raad van commissarissen en brengt het huurdersperspectief in. De gedachte hierachter is dat een corporatie er moet zijn voor de huurders en niet andersom. Een huurderscommissaris dient daarom een belangrijk onderdeel te vormen van het intern toezicht. Directeur Elisabeth ter Borg over het vertrek van Van Beelen: ,,Mevrouw Van Beelen heeft Fien Wonen uitgedaagd om in ons beleid de huurder centraal te stellen. Concreet heeft zij ons gestimuleerd om nog meer de samenwerking te zoeken met huurders.” Ook de huurdersorganisaties van Fien Wonen zijn zeer te spreken over de huurderscommissaris en waarderen de inzet Van Beelen voor Fien Wonen.

Fien Wonen wenst Esther van Beelen veel succes bij woningbouwvereniging Reeuwijk. Momenteel staat de vacature open voor de invulling van de vrijgekomen functie. Zie hiervoor de website van de woningcorporatie.

advertentie
advertentie