Afbeelding
pixabay.com

Voortgang woningbouw Blauwe Zoom

Wonen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Het afgelopen jaar is er door de gemeente in samenwerking met de Gebroeders Blokland hard gewerkt om een nieuw stukje aan de Blauwe Zoom toe te voegen. En met succes. Begin september is het bestemmingsplan voor deelplan Ons Dorp definitief vastgesteld. Met deze vaststelling kan worden gestart met de bouw van 72 nieuwe, moderne, gasloze woningen in een groene en waterrijke setting.

In het gebied voor Ons Dorp woonden diverse diersoorten waarvoor een mooi nieuw plekje moest worden gezocht. De grote modderkruiper, de oeverzwaluw en met name de rugstreeppad woonden in en om het zanddepot wat al enige jaren lag op de plek van Ons Dorp. Het afgelopen jaar is de gemeente druk bezig geweest om een doordacht compensatiegebied in het zuiden van de Blauwe Zoom aan te leggen om al die dieren een goed nieuw thuis te geven. En met succes. Alle dieren die in Ons Dorp woonden zijn afgevangen en verplaatst voordat we verder zijn gegaan met andere werkzaamheden.

VOORTGANG Sinds kort wordt er hard gewerkt om het terrein met zand op te hogen om zo een stevig fundament voor de nieuwe woningen te leggen. Dat is ook hard nodig, want er waren maar liefst 800+ inschrijvingen voor de 72 woningen in Ons Dorp. En ruim 75% van die inschrijvingen betrof inwoners van Hardinxveld-Giessendammers zelf op zoek naar een nieuwe woning. Waarbij opmerkt kan worden dat bij de inschrijving voor een woning inwoners van de gemeente extra punten kregen. Desondanks moesten er mensen teleurgesteld worden. Reden te meer om de rest van de Blauwe Zoom net zo voortvarend op te pakken als Ons Dorp.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie