Het braakliggende terrein aan de Buitendams
Het braakliggende terrein aan de Buitendams Hannie Visser-Kieboom

Bezwaar bij Raad van State tegen bouwplan de Nieuwe Dam in Hardinxveld-Giessendam

27 november 2023 om 09:28 Wonen

HARDINXVELD-GIESSENDAM De Vereniging van Eigenaren van het appartementencomplex op Buitendams 40 heeft bij de Raad van State bezwaar aangetekend tegen het bestemmingsplan voor Buitendams 45. Op het perceel is het  plan de Nieuwe Dam ontwikkeld voor de bouw van vijftig appartementen. 

De Nieuwe Dam bestaat uit vijftig koopappartementen die in middels in de verkoop zijn. De gemeenteraad stelde het bestemmingsplan vast op 12 oktober. Het appartentencomplex ligt vlakbij winkelcentrum de Giessenhof, voorheen stond op deze plek de Gereformeerde kerk, fietsenmaker HOftijzerr en schoenwinkel Sluimer.

De VvE maakt bezwaar tegen de hoogte van het appartementencomplex, dat straks uit vier bouwlagen bestaat. Verder noemt ze de verharding door het toevoegen van woningen, onvoldoende groen, parkeergelegenheid en eventueel minder zonlicht na bouw van het complex. Verder wordt gesteld dat in Hardinxveld-Giessendam voldoende bouwplannen worden ontwikkeld zoals Blauwe Zoom, ‘t Oog, de IJzergieterij en de Rokerij. Wanneer de Raad van State het bezwaar in behandeling neemt is niet bekend.

.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie