Het bestuur hoopt dat veel mensen de moeite nemen om langs te komen.
Het bestuur hoopt dat veel mensen de moeite nemen om langs te komen. Ria Scholten

SVHG houdt open middag

Zakelijk

H'VELD-G'DAM Senioren Vereniging Hardinxveld-Giessendam (SVHG) houdt zaterdag 17 augustus een open middag. Van 14:00 tot 17:00 uur is iedereen welkom in gebouw 'De Blaar' aan de Prins Hendrikstraat 26a om onder het genot van een kopje koffie of thee kennis te maken met de vele activiteiten, die door de SVHG worden georganiseerd voor senioren van 50 jaar en ouder.

In het gezellige gebouw werden vele jaren verschillende activiteiten georganiseerd voor de leden van een algemene, in Woerden gevestigde, vereniging. Een aantal mensen kon zich niet verenigen met het gevoerde beleid. Zij besloten hun eigen weg te gaan en plaatsten een advertentie in deze krant met de oproep aan mensen vanaf 50 jaar om een vergadering in restaurant Kampanje bij te wonen. Doel van de bijeenkomst was om te peilen of er voldoende draagvlak was voor een nieuw op te richten vereniging. Dit bleek inderdaad het geval en zo zag op 16 september 2019 de Senioren Vereniging Hardinxveld-Giessendam het levenslicht.

Het bestuur bestaat uit Paul van den Heuvel (voorzitter), Bas Bor (secretaris), Cees van der Steen (penningmeester) en Jan den Dunnen (algemeen bestuurslid). ,,Onze vereniging telt momenteel 170 leden en dat mogen er wat ons betreft best nog meer worden", vertelt Paul. ,,Zij zijn elke doordeweekse middag (13:00-17:00 uur) en een aantal avonden welkom in 'De Blaar' voor een breed scala aan activiteiten, maar ook voor een stukje gezelligheid. Onze vereniging behartigt de belangen van ouderen in de breedste zin van het woord. Wij doen dit in samenwerking met StuwKR8, uitvoerder van de Maatschappelijke Agenda van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Daarnaast bieden wij hulp bij het invullen van belastingaangiften en andere bescheiden. De contributie bedraagt 30 euro per jaar. De partner betaalt jaarlijks 15 euro. Wie geen lid wil worden, maar onze vereniging wel een warm hart toedraagt, kan tegen betaling van minimaal 10 euro per jaar donateur worden."

,,Er is heel veel te doen", laat Bas weten. ,,Op maandag- en dinsdagmiddag is er biljartcompetitie. De overige middagen is iedereen welkom om vrij te komen biljarten. Liefhebbers van jeu de boules zijn bij de SVHG ook aan het juiste adres. Onze leden spelen op donderdagmiddag competitie. Op de overige dagen kan er vrij worden gegooid. Zij hebben de beschikking over twee eigen banen. In de periode september tot en met april wordt er op vrijdagmiddag koersbal gespeeld. Wie het leuk vindt om onder begeleiding gezellige liedjes te zingen is van harte welkom bij ons seniorenkoor. De repetities vinden plaats op de tweede en vierde dinsdagavond van de maand. Op de eerste dinsdagavond van de maand wordt bingo gespeeld. Verder worden er soms spontaan groepjes gevormd voor een potje klaverjassen. Ook organiseren we regelmatig een uitje."

,,We hebben een leuk bestuur, dat we graag willen uitbreiden", vertellen de heren. ,,Nieuwe vrijwilligers zijn eveneens welkom. Zie ook onze website www.svhg.nl."

advertentie