De jubileumtaarten zijn vervaardigd door de bakkers Soeteman en Klootwijk.
De jubileumtaarten zijn vervaardigd door de bakkers Soeteman en Klootwijk. Ria Scholten

Het Kompas Hardinxveld jubileert

Zakelijk

H'VELD-G'DAM Het was 15 juli precies 65 jaar geleden dat de Hardinxvelders een splinternieuwe krant met de titel 'Editie' in de bus kregen. De naam hield slechts één week stand, want de in die allereerste uitgave uitgeschreven wedstrijd leverde de naam Kompas op. Door de jaren heen is de krant uitgegroeid tot een écht kompas. Voor de adverteerders, het maatschappelijk leven, het verenigingsleven en niet te vergeten onze lezers. Heel bijzonder is dat de allereerste 'Editie' bewaard is gebleven.

[door Ria Scholten]

Uiteraard staan wij uitgebreid stil bij deze bijzondere mijlpaal. Op woensdag 25 september verschijnt onze jubileumkrant. Onze correspondent Suzanne Heikoop duikt voor boeiende nieuwsfeiten uit de oude doos in de archieven van onze krant. Dit zal ongetwijfeld mooie, spannende en ontroerende verhalen opleveren. Daarnaast gaan we onder andere in gesprek met ondernemers en oud-medewerkers. Met de fotopuzzel kunnen mooie prijzen worden gewonnen.

In de loop van de tijd heeft de krant een vaste plaats veroverd in het merendeel van de gezinnen waar hij wekelijks wordt bezorgd. ,,De kracht van een lokale krant is dat hij een goed beeld geeft van alles wat er binnen de samenleving speelt." Aan het woord is media-adviseur Cora Versteeg-de Boon. Zij neemt op 31 oktober na bijna 39 jaar afscheid van de krant, de tegenwoordig de naam Kompas.nl draagt. ,,Ik ga van mijn pensioen genieten", laat zij weten. ,,Maar voordat het zover is ga ik eerst afscheid nemen van de vele relaties die ik in de afgelopen decennia met zoveel plezier heb bezocht."

Cora vertelt verder: ,,Om de jubileumeditie onder de aandacht van de lokale ondernemers te brengen ga ik vanaf dinsdag 20 augustus bij een groot aantal van hen op bezoek. Wie jarig is trakteert en daarom breng ik een overheerlijke Kompas jubileumtaart van Bakker Klootwijk of Bakkerij Soeteman mee. In een aantal gevallen word ik vergezeld door mijn opvolger Jeroen Janssen."

Informatie over deze speciale bewaareditie is verkrijgbaar bij Cora. Dit is mogelijk via e-mail: c.versteeg@bdu.nl of telefonisch: 06-21297756.

advertentie