Op donderdag 30 juli opent Restaurant Kathy’s haar deuren aan de Stationsstraat 2 in Hardinxveld-Giessendam.
Op donderdag 30 juli opent Restaurant Kathy’s haar deuren aan de Stationsstraat 2 in Hardinxveld-Giessendam. Richard van Hoek Fotografie
advertorial

Nieuw op het station: Restaurant Kathy’s

29 juli 2020 om 12:37 Zakelijk

H’VELD-G’DAM Op donderdag 30 juli opent Restaurant Kathy’s haar deuren aan de Stationsstraat 2 in Hardinxveld-Giessendam. Daar, op het station, runnen moeder en dochter Karin en Sharone Kanning hun nieuwe parel.

door Eline Lohman

Al een paar jaar lopen Karin en Sharone rond met het idee om een eigen restaurant te beginnen. Sharone is kok en had altijd de wens om een eigen restaurant te starten en Karin wilde sowieso eens voor zichzelf beginnen maar dat kwam er nooit van. Tot zij het stationspand in het oog kregen. Ze gingen erachteraan, vonden een investeerder en moesten vervolgens aardig wat tegenslagen verwerken voor ze hun restaurant goed en wel konden openen. Zo kregen ze pas heel laat de sleutel van het pand aan de Stationsstraat, waren er problemen met de aannemer waardoor ze veel zelf moesten doen en uiteindelijk kwam het coronavirus. Maar de dames hebben een positieve inslag en laten het negatieve achter zich. Na een complete verbouwing kunnen gasten vanaf donderdag genieten van ‘iets unieks’, volgens moeder en dochter.

,,Bij ons kunnen mensen á la carte eten, met uitzicht op de treinen tijdens het eten en drinken. Ze kunnen lunchen, dineren en borrelen bij ons en ook is het mogelijk om een high tea, high wine of high beer bij ons te doen. We doen aan slow en reversed cooking: het langzaam en omgekeerd garen van eten, zodat het nog lekkerder smaakt.”

De samenwerking tussen moeder en dochter is niet nieuw. Zo hadden ze al eens samen in een slagerij gewerkt en op een dinner train. Dat ze nu weer samenwerken met elkaar in een horecasetting, vinden ze allebei een heuglijk feit. ,,Onze passie is perfect, want we houden uiteraard allebei van lekker eten en we vinden het belangrijk om mensen een fijne tijd te geven in ons restaurant. We vinden het erg spannend dat we nu open gaan. Het heeft allemaal zo lang geduurd dat we heel blij zijn dat we nu echt kunnen gaan starten en mensen mogen verwelkomen. Alles is klaar en nieuw. Met frisse moed gaan we ertegenaan. We zijn blij met het resultaat: het pand is veranderd van een donker geheel naar een licht restaurant met industriële, moderne elementen en veel planten. Het is echt een heel verschil met hoe het eerst was. Eerder was er veel donker hout te vinden, maar nu is er mede door grote ramen lekker veel licht.”

Er wordt voor Restaurant Kathy’s – dat ook een terras heeft - nog personeel gezocht, voor in de bediening, in de keuken en voor de afwas. Het restaurant is van dinsdag tot en met zondag geopend.

a[ 0184-745275, restaurantkathys.nl.

advertentie
advertentie