Gerard beschikbaar als mediator
Gerard beschikbaar als mediator Judith Fotografie

mediator in hardinxveld-giessendam

Zakelijk Deel je nieuws

Mijn naam is Gerard van Barneveld (57) en ik ben sinds 2019 als mediator ingeschreven in het ADR-register en lid van de Nederlands Mediatorsvereniging (NMv).

Toen ik vanuit interesse op zoek ging naar informatie over een opleiding en naar gecertificeerde mediators in ons dorp kwam ik tot de conclusie: Hier kennen we geen gecertificeerde mediators. Sinds ik ingeschreven sta is dat niet langer zo.

Wat is mijn achtergrond?

Ik ben na mijn opleiding bedrijfseconomie en de RA-opleiding jarenlang werkzaam geweest in de accountancy en sinds 2004 in een financiële functie in de maatschappelijke opvang. Daarnaast ben ik al jaren kerkenraadslid in de Gereformeerde Gemeente alhier.

Wat is mediation eigenlijk?

Bij mediation lossen partijen onder begeleiding van een onafhankelijke bemiddelaar (de mediator) samen een conflict op. De focus ligt op de werkelijke belangen van beide partijen. Mediation vat ik samen in de 8 V’s:

(1) Vrijwillig;

(2) Verplichting tot inspanning; (Bij de start tekenen partijen een mediationovereenkomst)

(3) Vertrouwelijk; (Partijen spreken samen af of/wat ze met anderen delen; als mediator heb ik beroepsgeheim);

(4) Verbod tot vuren (geen juridische kwesties tijdens het mediationtraject);

(5) Voorbehoud (van afspraken totdat die expliciet overeenkomen wordt);

(6) Vrijheid (om overeen te komen wat men wenst – mits niet in strijd met de wet e.d.);

(7) Vaststellingsovereenkomst (daarmee wordt een mediation officieel afgerond) en

(8) Voortvarendheid (meestal binnen 6-8 weken afgerond).

Wat doet een mediator?

Hij begeleidt de communicatie en onderhandelingen tussen partijen om tot een gezamenlijk gedragen oplossing te komen. Doorgaans gebeurt dit in 3-4 gesprekken die hooguit anderhalf uur duren.

Wat voor soort mediations doe ik?

Vanuit mijn achtergrond en opleiding beperk ik mij tot arbeidsmediation, familiezaken en zakelijke kwesties. Mediation rond echtscheiding vereist een specifieke opleiding en deskundigheid; dat laat ik aan anderen over.

En de kosten?

Een mediationtraject kost gemiddeld € 1.500 waarbij de kosten afhankelijk zijn van de tijdbesteding die nodig is. Deze kosten worden doorgaans 50/50 door de partijen gedragen; bij arbeidsmediation betaalt de werkgever doorgaans de gehele mediation. Een juridische procedure kost vaak een veelvoud hiervan: sowieso zijn er dan twee advocaten betrokken en zijn er ook de kosten van de rechtbank.

Meer weten?

info@gerardvanbarneveldmediation.nl of 0653438077

advertentie
advertentie