Hoorstudio Strating zit sinds 2007 in Sliedrecht en sinds 2012 aan de Gantelweg.
Hoorstudio Strating zit sinds 2007 in Sliedrecht en sinds 2012 aan de Gantelweg. Suzanne Heikoop | SHe Fotografie
Zakelijk

Beter communiceren door Hoorstudio Strating

4 maart 2021 om 09:26 Zakelijk

SLIEDRECHT Zit je ook wel eens in een rumoerige omgeving en hoor je niets van wat je buurman zegt? Ligt het steeds harder moeten van geluidsbronnen niet aan je apparatuur? Maakt luisteren je moe? Doe eens een hoortest bij Hoorstudio Strating. De twee audiciens en baliemedewerkers zorgen dat klanten horen en gehoord worden.

Via de koptelefoon wisselen hoge en lage tonen elkaar af. Aan de andere kant van de geluiddichte muur zit audicien Eveline Kessing, ze stuurt de tonen aan en kijkt door het raam of er reactie op de tonen komt. Eveline vertelt: ,,Als er een hand omhoog gaat, wordt de toon gehoord. Zo wordt er een audiometrie samengesteld, waarop staat welke frequenties opgevangen worden. Op basis daarvan wordt gekeken of iemand gebaat is bij een hoortoestel. Als dit het geval is, zegt de audiometrie nog niet alles, want vaak heeft iemand al klachten voordat hij of zij een hoortest komt doen.

EXTRA FUNCTIES Waar ervaart iemand beperkingen? Hoe is het cognitieve vermogen? Wat wil deze persoon terug? Mag een hoortoestel zichtbaar zijn of niet en welke extra functies zijn gewenst? Tegenwoordig kunnen hoortoestellen ook een val detecteren en gezondheid tracken, op accu werken, kan het geluid van telefoons of televisies naar het hoortoestel geschakeld worden en de zeer uitgebreide versies hebben zelfs een vertaalfunctie. Vooral het Amerikaanse merk Starkey is vooruitstrevend in de ontwikkelingen.”

COMPLEX MAAR MOOI Al deze factoren maken het vak best complex, maar wel heel mooi. ,,We moeten echt uitzoeken wat iemand mist. Het gehoor is erg complex; geluid verandert en wordt door veel factoren beïnvloed. Daarom is het ook belangrijk om er goed voor te zorgen. We bieden daarvoor (op maat gemaakte) gehoorbescherming, zwem- snurk- en slaapdoppen en signaleringsapparatuur voor de bel. Een hoortoestel is een hulpmiddel, net als een bril, maar toch heerst er een taboe. Gehoor beschermen en ondersteunen is voor oude mensen. Hoe eerder een gehoorzenuw echter geprikkeld wordt, des te langer blijft hij bestaan. Daarom is het heel belangrijk om, ook bij kinderen, klachten niet zomaar weg te wuiven. Waarom zou je niet laten merken dat je hulp nodig hebt met je gehoor? Als mensen het weten, kunnen ze er ook rekening mee houden. Het is geen schande om je zintuigen een handje te helpen, want als ze kapot zijn, gaan ze zelden weer werken.”

,,Er zijn drie winkels; twee in Alphen aan den Rijn en één hier. Doordat de winkels geen hoofdkantoor hebben, kunnen we in vrijheid werken en klanten optimaal bedienen. We zijn geen verkopers; mensen schaffen pas aan als ze weer horen en ervaren. Daarnaast bieden we ook na aanschaf goede service en garantie. Al onze audiciens worden jaarlijks geschoold en hebben een registratie.”

Hoorstudio Strating, Gantelweg 2a te Sliedrecht - 0184 411193 - www.hoorstudiostrating.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie