Het nieuwe pand van Van der Meijden Yacht Interiors
Het nieuwe pand van Van der Meijden Yacht Interiors Van der Meijden

Van der Meijden Yacht Interiors in Hardinxveld-Giessendam viert feest

7 oktober 2021 om 14:16 Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Van der Meijden Yacht Interiors bestaat veertig jaar. Geheel in lijn met de feestvreugde, werd vrijdag een nieuw pand aan de Moerbei 21 officieel in gebruik genomen. Twee zaken die de aandacht verdienen. De vijfenzestig medewerkers en een schil van professionals zijn het helemaal met elkaar eens: Van der Meijden Yacht Interiors is toekomstproof.

Adriaan van Schoonhoven, technisch directeur en Arie Slob, financieel directeur, kijken terug op een fase in opbouw. In de afgelopen veertig jaar kende een groei van multifunctioneel timmerbedrijf tot professionele specialist in het engineeren en fabriceren van prefab meubels voor luxe jachten. Deze worden afgeleverd en ingebouwd op Nederlandse jachtwerven en op elke plaats ter wereld die de klant wenst. De specialisatie en de uitgekiende productie van interieurs zorgden voor een gestage groei van de onderneming.

NIEUW PAND Adriaan: ,,We werkten tot voor kort vanaf twee locaties in Hardinxveld-Giessendam. Dat bracht extra rompslomp met zich mee. Alleen daarom al zijn we erg blij dat iedereen nu bij elkaar werkt. Het nieuwe pand is compleet opnieuw ingericht. De kantoren en productiehallen, van verlichting tot verwarming en van afzuiging tot perslucht. Alle afdelingen zijn vanaf 1 januari 2021 gebruikt om te leren waar de verbeterpunten lagen. Vooral de werkplaats is veel ruimer van opzet en functioneel ingericht naar de eisen van deze tijd.

Hij wijst naar het gedeelte waar de tekenaars werken. Met de organisatie op twee locaties was dit soms een pijnpunt, omdat in de praktijk een snelle aanpassing regelmatig niet makkelijk verliep. De logistiek, communicatie en aansturing. Nu al wordt ervaren dat de lijnen korter zijn.

Met het gebruik van de nieuwe werkplaats is rekening gehouden met eventuele toekomstige uitbreiding. In de machinale is nog ruimte voor extra houtbewerkingsmachines en meubelmakers en scheepstimmermannen zijn altijd welkom. Van der Meijden Yacht Interiors beschikt daarnaast over een breed en uitgekiend netwerk aan specialisten voor wie elke opdracht uit het luxe segment een pure uitdaging is.

Van der Meijden Yacht Interiors kent een eigen identiteit en uitstraling. Daarom werd voor de officiële opening ook een kunstenaar gekozen met een eigen invalshoek. Geluidskunstenaar nam Niek Boes zijn toehoorders mee naar een tijd van beleven, zien en horen. Ook hiermee creëerde Van der Meijden Yacht Interiors een wereld die anders is dan anders. Iets wat voor deze onderneming heel gewoon is.

Van der Meijden Yacht Interiors, Moerbei 21, Hardinxveld-Giessendam. Telefoon 0184-675555 of www.vandermeijden.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Het voltallige team
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie