Op ludieke wijze werd Bouwcenter Esselink geopend.
Op ludieke wijze werd Bouwcenter Esselink geopend. Eline Lohman
Advertorial

Bouwcenter Esselink in Hardinxveld-Giessendam officieel geopend

8 april 2022 om 13:40 Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Bouwcenter Esselink, totaalleverancier voor de bouw, is donderdag 7 april officieel geopend. De ludieke opening van het bedrijf aan de Industriestraat 16 in Hardinxveld-Giessendam trok honderden belangstellenden.

door Eline Lohman

Klanten, leveranciers, collega’s en bouwers: honderden mensen zijn naar de gloednieuwe vestiging van Esselink gekomen om de bouwshop en het magazijn te bewonderen van het voormalige pand van Van Andel. Zij staan aan statafels met blauwgeel gekleurde cakejes en macarons – de kleuren van Esselink – te kijken naar de metershoge stellingen vol betonmortel en stukadoorsgips. Marco van Es van het multiplexbedrijf Drieplex, leverancier van Esselink, kijkt goedkeurend om zich heen. ,,Het ziet er keurig uit, heel gelikt. Esselink kennende gaat deze vestiging het heel goed doen. Wij zitten in Dordrecht, dus voor ons is dit filiaal een thuiswedstrijd.” 

Geerd Simons, commercieel directeur van Esselink, vertelt de aanwezigen dat hij er trots op is dat zij zo’n grote betrokkenheid bij het familiebedrijf uit 1913 laten zien. ,,Betrokken, betrouwbaar, duurzaam en positief, dat zijn onze kernwaarden. Voor ons is het best spannend om hier te beginnen: komen er wel klanten? Passen we wel in de regio? Maar we hebben in deze regio al veel relaties waar we mee samenwerken. Dat laatste is het sleutelwoord. We hebben gemerkt dat er in deze regio veel samenwerkt wordt. Mooi, want bouwen doen we samen.”

BOUWMATERIALEN NODIG Daar sluit Taco van Dieren, directeur en eigenaar van Bouwcenter Esselink, zich bij aan. ,,In deze regio zitten veel bedrijven, die bouwmaterialen nodig hebben. Best vreemd eigenlijk dat er nog geen bouwmaterialenhandel in de buurt zat. Begin 2016 hadden we al het idee om in Hardinxveld-Giessendam een vestiging te beginnen. Een kavel vinden viel zeker niet meer, maar gelukkig konden we dit prachtige pand overnemen. We gaan hier doen wat we al bijna 110 jaar doen: ons steentje bijdragen, aan iedereen die bouwt en verbouwt. Met onze kennis, ervaring en logistiek. En door samenwerking. Voor onze openingshandeling werken we dan ook samen.” 

De hele groep gaat naar buiten en wordt gewezen op een grote kuip en een heleboel emmertjes vol water. Taco roept op om door middel van samenwerking de kuip te vullen. Wat volgt, is een en al bedrijvigheid. Mensen rennen naar de emmertjes om deze al dan niet via een lange doorgeefslang richting de kuip te krijgen. Al lachend en spetterend wordt de kuip gevuld, waarna een steen met daaraan een sleutel komt bovendrijven. Nadat twee mensen uit het publiek ook nog eens in hoge snelheid een busje van Esselink hebben geladen om te demonstreren dat auto’s gemakkelijk door het magazijn kunnen rijden, is Bouwcenter Esselink officieel geopend. 

Tot grote tevredenheid van wethouder Jan Nederveen, zo vertelt hij. ,,Ik heet het bedrijf van harte welkom in Hardinxveld-Giessendam. We delen deels onze geschiedenis, bijvoorbeeld in karakter en aanpak. Hardinxveld-Giessendam is een dorp van aanpakkers en van ondernemers. Er vinden veel bouwgerelateerde activiteiten plaats in het dorp en daar zijn we apetrots op. Daar is Esselink een prachtige aanvulling op en ik ben er blij mee dat het bedrijf veel personeel uit het dorp aangenomen heeft. Ik vraag me wel af waarom het bijna 110 jaar geduurd heeft om naar Hardinxveld-Giessendam te komen!”

Zaterdag 9 april is er een open dag op het bouwcenter van 10.00 tot 15.00 uur. Er worden diverse demo’s en productinfo gegeven. Ook is er een kinderplein met een springkussen en een stormbaan. En zijn er diverse activiteiten voor kinderen. En tussen 11.30 en 14.00 uur is er gratis friet en een snack. Bouwcenter Esselink, Industriestraat 16 in Hardinxveld-Giessendam. Kom langs op de open dag en maak kennis met Bouwcenter Esselink en haar medewerkers. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie