Met elkaar zorgt het team ervoor dat mensen op een veilige manier in en om het huis aan de slag kunnen.
Met elkaar zorgt het team ervoor dat mensen op een veilige manier in en om het huis aan de slag kunnen. Marijn de Ruiter
Vakmannen in beeld

Veilig klussen met een rolsteiger

Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op een veilige manier klussen? Een rolsteiger biedt volop mogelijkheden hiertoe, volgens Gerard de Ruiter van Veru Rolsteigers – onderdeel van Veru Materieel - in Hardinxveld-Giessendam. Hij heeft een echte passie voor het vak en gaat dan ook al een tijdje mee in de steigerwereld. Inmiddels heeft Gerard drie medewerkers in dienst van zijn bedrijf. Met elkaar zorgt het team ervoor dat mensen op een veilige manier in en om het huis aan de slag kunnen tijdens een verbouwing of klusproject.

door Eline Lohman

Veru is een materieeldienst die materieel verhuurt, keurt en repareert. Voor particulieren heeft het bedrijf onder meer rolsteigers te huur. Kleine en grote exemplaren in verschillende breedtematen en lengtevariaties, vertelt eigenaar Gerard de Ruiter.

,,Van behangen tot en met het schilderen van de buitenboel – steeds vaker wordt ervoor gekozen om een rolsteiger te huren. Wat we veel zien, is dat mensen altijd zelf op een laddertje hebben staan klussen, maar onder meer vanwege de leeftijd nu kiezen voor een rolsteiger. Dat is een heel stuk veiliger dan op een ladder staan. Bovendien kun je gemakkelijk bij je klus.”

AFLEVEREN Gerard is al bijna tien jaar actief met zijn bedrijf, dat goed groeit. ,,Veel lokale mensen komen bij mij huren, ook al verhuren we in een heel groot gebied. Hoe dat komt? Mede door de goede website, waar ook de rolsteiger gehuurd kan worden. En vanwege het advies. Kiezen mensen voor een rolsteiger, dan komen we deze meestal bij de klant afleveren.”

,,Desgewenst kan de steiger ook opgebouwd worden door ons en ook weer afgebroken. Maar je kunt de rolsteiger ook gemakkelijk zelf opbouwen – iedereen kan het! De steigers worden geleverd met een opbouwinstructie en gebruiksaanwijzing.”

Ik heb een drukke baan, maar ik vind het superleuk om de positieve reacties van klanten te horen en daar doe ik het voor

Inmiddels heeft Gerard drie medewerkers in dienst van zijn bedrijf. Met elkaar zorgt het team ervoor dat mensen op een veilige manier in en om het huis aan de slag kunnen tijdens een verbouwing of klusproject. Gerard vindt het fijn om eigen baas te zijn. ,,Ik heb een drukke baan, maar ik vind het superleuk om de positieve reacties van klanten te horen en daar doe ik het voor. Negen van de tien keer krijg ik een goede reactie wanneer ik een steiger op kom halen. Ik vind het fijn om te zien dat mensen op een veilige manier hun klus in of om het huis kunnen doen. Het mooie is verder dat ik bij allerlei soorten mensen over de vloer kom.”

Gerard was geen onbekende in de branche, zo vertelt hij. ,,Ik kom uit de steigerwereld; het is al twintig jaar mijn passie. Ik wilde het tien jaar geleden voor mezelf proberen; er wordt weleens gezegd dat met tegenwind een vlieger ook omhoog gaat en dat blijkt ook zo te zijn. In het begin was het moeilijk en deed ik er van alles bij om aan het werk te zijn, maar later kwam mijn bedrijf goed op gang. Ik heb er helemaal mijn eigen ding van gemaakt en vind het mooi om te zien dat mijn oudste zoon ook in het bedrijf werkt. En mijn andere zoon valt soms in. Dat maakt Veru een gezellig familiebedrijf.”

Plannen heeft Gerard nog zeker voor zijn bedrijf, dat niet alleen voor particulieren werkt maar ook voor bedrijven, zoals voor de verhuur van bouwmaterialen en -materieel. Het plan is er om op kleinschalige wijze hoogwerkers te gaan verhuren, omdat er vraag naar is bij mensen, merkt Gerard.

Maar, zo benadrukt Gerard, het moet wel allemaal te behappen blijven. Ook om altijd genoeg aandacht aan klanten te kunnen besteden. ,,Ik vind het belangrijk om een kleinschalig bedrijf te blijven, zodat ik alles persoonlijk kan houden.”

advertentie
advertentie