,,Eind november wil ik alles hier weg hebben”, geeft eigenaar Sjaak Langedijk aan.
,,Eind november wil ik alles hier weg hebben”, geeft eigenaar Sjaak Langedijk aan. Eline Lohman
Advertorial

Langedijk sluit definitief de deuren

29 september 2022 om 07:32 Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Na 126 jaar een begrip in Hardinxveld te zijn geweest, gaan de deuren van Langedijk Woninginrichting en Slaapcomfort aan de Buitendams 25 nu echt definitief dicht. ,,Eind november wil ik alles hier weg hebben”, geeft eigenaar Sjaak Langedijk aan.

door Esther Coumans

Op 28 november 1896 opent A. Langedijk een winkel in manufacturen en mode-art in de Damstraat. Dit wordt in de Tweede Wereldoorlog in 1943 voortgezet door Koos Langedijk en zijn broer Piet Langedijk. In 1962 wordt de winkel voortgezet door Ab Langedijk en zijn zwager Bas v.d. Kooij en in 1985 gaat Ab samen met zijn zoon Sjaak verder. Sjaak heeft hiervoor vijf jaar bij een textielgroothandel in Rotterdam gewerkt om het vak goed te leren. Hij stapt in de zaak om als stoffeerder aan de slag te gaan. En in 1997 gaat Sjaak alleen verder. Tot eind van dit jaar, dan sluiten de deuren.

(Tekst gaat onder de foto verder)


De winkel aan de Damstraat - privé

Langedijk Woninginrichting en Slaapcomfort zit sinds 2001 aan de Buitendams. Sjaak denkt terug aan de beginperiode. ,,We zaten hier naast het postkantoor, dus er was veel loop in de straat. Ook waren er enkele andere winkels te vinden. Nu is er in de straat bijna niets meer en zijn er alleen maar woningen. Daarnaast is kopen via internet voor de jongere generatie zo’n begrip geworden, dat zij bijna niet meer komen in zo’n winkel als deze. Zij bestellen heel gemakkelijk via internet. En ik moet wel eerlijk daarin zijn, ik heb geen webshop. Ook corona heeft ons niet goed gedaan. De mensen zijn toch veel behoudender geworden. De kosten voor de winkel worden nu zo hoog, dat ik de zaak wel moet sluiten”, geeft hij aan.

TROUW KLANTENBESTAND Langedijk heeft een heel trouw klantenbestand. ,,Maar dat zijn veelal ook mensen die al wat ouder zijn. Zij weten ook wat wij verkopen; kwalitatief goede producten. Deze mensen komen hier doelgericht hun aankoop doen. Er zit echt wel verschil in producten uit onze winkel en producten uit de bouwmarkt en grootwinkelbedrijven . Helaas is er hier in het dorp geen markt meer voor mijn winkel.”

De leegverkoop is begonnen. ,,Alles moet verkocht worden, dus er zijn mooie aanbiedingen. Voor wie nog iets wil kopen uit de winkel, moet daar niet te lang mee wachten.” Zie de advertentie op pagina 8 (red.).

De 68-jarige eigenaar heeft nog genoeg plannen als de winkel is gesloten. ,,Ik heb nog veel te doen en ik ga me niet vervelen. Ik ga nog wel iets anders doen, want ik vind het leuk om onder de mensen te zijn.” Hij is ook al zijn (trouwe) klanten heel dankbaar. ,,Ik wil iedereen heel erg bedanken voor hun jarenlange bezoek.”

De winkel aan de Damstraat.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie