Burgemeester Dirk Heijkoop, manager Angelique de Wit (midden) en wethouder Trudy Baggerman bij hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard.
Burgemeester Dirk Heijkoop, manager Angelique de Wit (midden) en wethouder Trudy Baggerman bij hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard. Hospice De Cirkel

Burgemeester Heijkoop en wethouder Baggerman bezoeken hospice De Cirkel

Zorg

PAPENDRECHT Burgemeester Dirk Heijkoop en wethouder Trudy Baggerman van Hardinxveld-Giessendam brachten op 1 oktober een bezoek aan hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard. Dit nieuwe hospice staat in de Oostpolder in Papendrecht en is opgericht ten behoeve van alle inwoners in de Alblasserwaard. 

De eerste officiële handeling die wethouder Baggerman, als loco-burgemeester op 13 maart 2020 met haar collega burgemeesters uit de Alblasserwaard verrichtte was een ceremoniële plaatlegging voor de bouw van dit hospice. Het bleek de laatste samenkomst met een beperkt aantal genodigden te zijn vóór de eerste lock down. De bouw ging echter voortvarend door en in november 2020 kon het hospice in gebruik worden genomen.

Dat het hospice in een grote behoefte voorzag bleek wel uit het feit dat het meteen volledig werd bezet.

Uiteraard kunnen de inwoners van Hardinxveld-Giessendam naar het hospice in Gorinchem, maar het is goed voor hen te weten dat ze indien gewenst ook kunnen kiezen voor hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard in Papendrecht Oost. De manager van de vestigingen van hospice De Cirkel, Angelique de Wit, vertelde dat er een uitstekende samenwerking is met hospice Gorinchem.

Hospice De Cirkel voor de Alblasserwaard heeft zes bewonerskamers, elk met een aangrenzende badkamer en een eigen terras Verder een royale woonkamer voor de bewoners en hun bezoekers, twee logeerkamers en een familiekamer.

De burgemeester was onder de indruk van de prachtige afwerking, het huiselijke karakter en de hartverwarmende inzet van de vele vrijwilligers.

,,Wat een prachtige aanwinst voor de regio en onze gemeente” zei burgemeester Heijkoop. Uit een gesprek wat de burgemeester en de wethouder voerden met één van de aanwezige vrijwilligers, Sjanie Klop, bleek hoe intrinsiek gemotiveerd en dankbaar zij is hier actief te mogen zijn.

Op dit moment komen de meeste bewoners van het hospice uit Papendrecht. Angelique benadrukte dat het hospice er is voor alle bewoners van de Alblasserwaard, met name uit het westelijk deel. De burgemeester zei te hopen dat berichtgeving over zijn bezoek bijdraagt aan de naamsbekendheid van het hospice en dat hierdoor ook de inwoners van Hardinxveld-Giessendam de mogelijkheid kennen en hun keuze kunnen maken. ,,Iedereen is van harte welkom te bellen voor een kennismakingsafspraak”, aldus Angelique.

,,Als het thuis niet meer kan is ons ‘bijna thuis-huis’ zo’n mooi alternatief.” Huisartsen en thuiszorgorganisaties kunnen hun patiënten voor wie het hospice uitkomst kan bieden aanmelden. ,,Dat kun je overigens ook zelf doen. Iedereen die niet lang meer te leven heeft, kan zich op onze wachtlijst laten plaatsen. Wij zullen er samen met de vrijwilligers alles aan doen om de laatste levensfase van mensen zo mooi en comfortabel mogelijk te maken.”

Info: secretariaat@hospicedecirkel.nl

advertentie