De jubilarissen A. Kalis, G Kalis-Boerman, M den Ouden-Pannekoek, B den Breejen en L van Helden-Siebeling samen met de nieuwe reanimatiepoppen en AED-trainers.
De jubilarissen A. Kalis, G Kalis-Boerman, M den Ouden-Pannekoek, B den Breejen en L van Helden-Siebeling samen met de nieuwe reanimatiepoppen en AED-trainers. den Ouden

EHBO Giessendam huldigt jubilarissen

23 september 2018 om 20:41 lokaal Deel je nieuws

Op de 81e jaarvergadering van de E.H.B.O. vereniging afdeling GIESSENDAM zijn zes trouwe leden in het zonnetje gezet.

Mw. M.G. den Ouden-Pannekoek is 25 jaar lid.
De dames G. Kalis-Boerman en L. van Helden-Siebeling en de heren A. Kalis en G. den Breejen zijn al 40 jaar lid van de vereniging.
Mw. M. Broekhuizen-Walraven is 30 jaar aan de vereniging verbonden als kaderinstructeur.

Voorzitter D. Koppelaar bedankte hen in zijn toespraak voor
hun trouw aan de vereniging. De afgevaardigde van het hoofdbestuur van de Koninklijke Nederlandse E.H.B.O. de heer Zwartjes verraste mevrouw M.G. den Ouden met de dr. Tilanus jr. zilveren medaille. Deze wordt toegekend aan leden met een bijzondere verdienste voor de vereniging. Mevrouw den Ouden is 18 jaar bestuurslid, waarvan 8 jaar als secretaris. Ook coördineerde ze het postwerk bij de HaGi wandeltochten. De heren G. den Breejen en A. Kalis en mevrouw L. van Helden kregen ook de dr. Tilanus jr. zilveren medaille. Mevrouw van Helden is 40 jaar lid van de E.H.B.O. en 40 jaar lid van de reddingsbrigade. De heer den Breejen is een trouw lid. De heer Kalis verrichtte veel ondersteunende werkzaamheden in de periode dat zijn vrouw penningmeester was. Mevrouw G. Kalis ontving de dr. Tilanus jr. grote zilveren medaille. In de periode 1985 – 2013 was zij bestuurslid, waarvan 25 jaar als penningmeester. In 2014 is mevrouw Kalis benoemd als erelid. Ook kregen de jubilarissen van het hoofdbestuur nog een klokje om “bij de tijd te blijven”.

Naast deze feestelijkheden kon het bestuur ook de nieuwe aanwinsten presenteren in de vorm van nieuwe reanimatiepoppen en 2 AED-trainers.

Dit materiaal kon aangeschaft worden doordat de vereniging in het voorjaar meegedaan heeft met de actie Help Nederland vooruit van de ING, goed voor een 2e prijs t.w.v. €3000,- en met de Rabo Clubkas Campagne, met een uitkering van €887,-.

Begin 2019 wil de vereniging weer een nieuwe opleiding starten voor EHBO. Wilt u ook klaar kunnen staan bij grote en kleine ongevallen, iemand kunnen helpen die een hartstilstand heeft of gewoon willen weten wat te doen in geval van nood, geef u dan op voor een EHBO cursus! In november wordt er een opleiding reanimatie en bediener AED verzorgd. Voor beide cursussen kan worden aangemeld via EHBOGiessendam@hotmail.nl

 

advertentie
advertentie