HKC won de derby van GKV/Enomics
HKC won de derby van GKV/Enomics Archief korfbalvereniging HKC

HKC wervelt langs GKV/Enomics

14 oktober 2018 om 11:31 Sport/sport Deel je nieuws

Op een zonovergoten zomerse middag in oktober stond er in de Overgangsklasse D weer een derby op het programma met de wedstijd tussen HKC en de Gorkumse buur GKV/Enomics. Op dit duel was weer veel publiek afgekomen, waarbij opvallend genoeg het Hardinxveldse deel ruim in de meerderheid was. Dit alles inspireerde HKC blijkbaar om er een geweldige wedstrijd van te maken. Via een 6-17 ruststand finishte de equipe van John Spek en Raimond Nieuwenhuizen met ondubbelzinnige 15-29 cijfers.

Bij HKC ontbrak de geblesseerde Rianne Swets, terwijl John den Dunnen en Tjeerd Gort op de bank begonnen. Stefan den Breejen kreeg hierdoor weer een plaats in de basis en hij speelde een uitermate sterke partij. Bij GKV/Enomics ontbrak de geblesseerde Ferry Gruiters.

Direct na het beginsignaal toonden beide ploegen hun scoringsdrift en na vier minuten spelen stond er al een 3-3 stand op het bord. HKC ging via twee goals van de wederom trefzekere Corné Troost door naar 3-5. De thuisploeg kwam nog even terug, maar daarna wist HKC door te drukken naar een 4-8 voorsprong. GKV/Enomics slaagde er niet in lange aanvallen op te zetten en kon HKC  werken aan het uitbreiden van de voorsprong. In een kleine tien minuten liep de Novafront-Klop Watersportploeg weg van 4-8 naar 6-14, waarna het in de laatste fase voor rust wel rustiger aandeed en tot de pauze uitbreidde naar 6-17.

HKC was er alles aan gelegen om het hoge niveau van de eerste helft ook in de tweede helft te etaleren om zodoende vertrouwen te tanken voor de komende wedstrijden. Omdat de voorsprong in de tweede helft steeds tussen de 12 en 13 doelpunten schommelde was de spanning geheel verdwenen, maar toch verdiende HKC een compliment omdat ze het publiek bleef vermaken met mooie staaltjes korfbal. Met name de fraaie treffer onder de korf van de tegen zijn oude ploeg excellerende Eliza Roest kreeg de handen van het publiek op elkaar. Halverwege de tweede helft, bij een 12-24 stand, kwamen ook Tjeerd Gort en John den Dunnen nog binnen de lijnen. HKC schakelde een tandje terug, maar in de laatste vijf minuten zette het nog even aan en wisten de eindstand van dit door het arbitrale duo Van Vreeswijk/Keijman uitstekend geleide duel te bepalen op 15-29.

A.s. zaterdag speelt HKC op eigen veld om 16.00 uur een interessante ontmoeting tegen het Dordtse Oranje Wit, dat met één punt minder dan HKC de vierde plaats inneemt. Als HKC tot winst weet te komen, neemt het vaster haar plaats in de kopgroep in.