River Trotters MSE1 verliest van Attacus

14 oktober 2018 om 17:02 Sport/sport Deel je nieuws

Na de gewonnen wedstrijd tegen WBB Giants van vorige week is het op 13 oktober tijd om aan te treden tegen Attacus uit Veghel. Een bekende ploeg waar al een aantal keer tegen gespeeld is in voorgaande jaren. Altijd een sterke ploeg waar de Hoek & Blok formatie het lastig mee heeft.

Zo ook nu Attacus start de wedstrijd sterk en bij River Trotters ontbreekt de scherpte. En na vier minuten spelen staat er 3 -14 op het scorebord in het voordeel van de ploeg uit Veghel. Waar bij de Trotters in dit kwart de scores van meerdere kanten komen. Is het bij Attacus vooral captain Bart van der Horst die de ploeg op sleeptouw neemt.  Aan de hand van Arco van Genderen weet River Trotters in dit kwart tot op vier punten te naderen. Daarna is het toch weer Attacus dat uitloopt naar een in het 2de kwart maximale voorsprong van 13 punten.

In het 3de kwart weet RT tot op 8 punten te komen, maar dan neemt de Veghelse ploeg weer afstand en blijft de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Eindstand 49-68.

Uiteindelijk is 68 punten tegen krijgen een prima prestatie tegen een ploeg als Attacus. Alleen er zelf maar 49 scoren is gewoonweg niet voldoende om op het 1e divisie niveau wedstrijden te winnen. River Trotters zal de komende weken van ook voornamelijk moeten focussen op beter aanvalsspel wil het dit seizoen nog mee gaan doen bij de bovenste vier.

Volgende week speelt RT heren 1 om 20.00 thuis voor de beker tegen Grasshoppers uit de promotiedivisie, een sterke ploeg die vorig jaar de landelijke finale verloren tegen Lokomotief. Een wedstrijd voor RT om de schroom van zichzelf af te spelen en te laten zien wat het waard kan zijn.