Debora heeft theepotten in vele soorten en maten.
Debora heeft theepotten in vele soorten en maten. n.v.t.

High Tea bij de klant thuis

31 oktober 2018 om 17:31 Nieuws

H'VELD-G'DAM De High Tea heeft in de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Debora Kroon biedt met haar bedrijf Thee & Leut de mogelijkheid om in de huiselijke kring of op een locatie naar wens van al dit lekkers te genieten. Zij vertelt: ,,De door mij verzorgde High Tea is all-inclusive. Dit betekent dat ook de aankleding van de tafel bij de prijs is inbegrepen."

door Ria Scholten

Na een lange carrière in de horeca heeft Debora nu gekozen voor het zelfstandig ondernemerschap. ,,Ik ben een echte gastvrouw en vind het prettig om voor mensen te zorgen", vertelt zij. ,,In Thee & Leut kan ik bovendien mijn creativiteit kwijt. Ik vind het leuk om steeds weer nieuwe lekkernijen te verzinnen. Hierbij maak ik graag gebruik van producten van het seizoen. In de herfst is de pompoen een echte smaakmaker.

Zij legt uit: ,,De van oorsprong uit Engeland afkomstige High Tea of Afternoon Tea is ontstaan aan het begin van de negentiende eeuw. De lekkernijen werden geserveerd in de namiddag om de tijd tussen lunch en diner te overbruggen. Tegenwoordig zijn er vele gelegenheden om ervan te genieten, zoals een verjaardag, jubileum, kraamfeest of babyshower, vrijgezellenfeestje of team uitje. Bij een High Tea hoort ook een feestelijk aangeklede tafel. De keuze van het serviesgoed in afhankelijk van het aantal personen en de persoonlijke smaak van de gastvrouw. Kleurig en vrolijk, klassiek gebloemd, het is allemaal mogelijk. Zij hoeft alleen maar water op te zetten voor de thee om vervolgens met haar gasten aan tafel te gaan."

,,De gasten hebben de keuze uit verschillende soorten Fairtrade Peeze thee met een verhaal", vertelt Debora. ,,Op het achterzijde van het theezakje staat een boodschap van de medewerker van de theeplantage. De High Tea bestaat uit hartige en zoete versnaperingen die op mooie etagères en plateaus worden gepresenteerd. De gasten kunnen vervolgens genieten van sandwiches met bijvoorbeeld gerookte zalm, kip of Franse kaas. Uiteraard ontbreken de scones met room en confituur niet. Een echte topper is de cheesecake met bramen en citroen. Theebanket, chocolade en mini brownies zorgen ervoor dat er voor iedereen iets te kiezen valt. De prijs per persoon is 19,50 euro. Tegen een bescheiden meerprijs kan het aanbod worden aangevuld met heerlijke wraps, een smoothie of fruitsalade of een quiche met een kopje soep. Het aanbod varieert per seizoen. De gastvrouw hoeft niet zelf af te wassen. Op het afgesproken tijdstip wordt alles weer netjes opgehaald."

,,Het is tevens mogelijk om de High Tea op een andere locatie dan het huisadres te verzorgen", aldus Debora. ,,Bezorgen in Hardinxveld is gratis en kost daarbuiten 25 eurocent per kilometer. Ik kan een High Tea verzorgen voor groepen van 6 tot 30 personen en vind het leuk als ik de vrije hand krijg bij het samenstellen. Wie niet van zoet houdt, kan ook kiezen voor een High Wine met alleen hartige lekkernijen."

Zie ook www.theeenleut.nl en de Facebookpagina of mail naar debora@theeenleut.nl. Tel: 06 4122 9169.

advertentie
advertentie