Eerste zege in 3C zorgt voor opluchting bij Hardinxveld.
Eerste zege in 3C zorgt voor opluchting bij Hardinxveld. Mike Rijnders

Opluchting bij Hardinxveld na eerste zege

27 oktober 2018 om 19:41 Sport/sport

OTTOLAND Na vier gelijke spelen op rij en een nederlaag tegen De Alblas is het Hardinxveld zaterdagmiddag eindelijk gelukt om een overwinning te boeken in de derde klasse C. In een uitwedstrijd bij laagvlieger VVAC won de ploeg van trainer/coach Arjan de Vries met 1-3, wat voor grote opluchting zorgde bij de gasten. In de eerste helft trok Hardinxveld de lijn door van de matige wedstrijd tegen De Alblas vorige week (0-1) en kon VVAC in de tegenaanval af en toe gevaarlijk worden. Na ruim een half uur spelen kwam de thuisclub dan ook op voorsprong via Nick Lakerveld en dat was niet eens onverdiend. Vrij kort voor de pauze kreeg Hardinxveld uit het niets een ogenschijnlijk makkelijk gegeven penalty toegewezen; een cadeautje wat door Niels Nomen dankbaar werd benut (1-1). Zo werd met 1-1 de rust gehaald en bleek in de tweede helft dat Hardinxveld na de gelijkmaker vertrouwen had getankt. De ploeg van De Vries legde een puike tweede helft op de mat en zette VVAC direct vast op de eigen helft. Pas halverwege de tweede helft leidde dit tot de verdiende voorsprong voor Hardinxveld via Danny van den Bout op aangeven van Niels Nomen. Een schitterende vrije trap van Robin de Kok besliste vlak voor tijd de wedstrijd, waarmee een 1-3 eindstand werd genoteerd. ,,Dit is een grote opluchting uiteraard", bevestigde De Vries met een grote glimlach. ,,Ik heb mijn ploeg in de tweede helft uitstekend zien spelen en mooie goals zien maken. Het geeft vertrouwen en de drie punten waren hard nodig om aan te haken bij het linker rijtje. We kunnen zeer tevreden zijn, denk ik", aldus de oefenmeester. Zaterdag 3 november speelt Hardinxveld aan de eigen Sluisweg tegen Unitas. De wedstrijd begint dan om 14:30 uur.