Desiree Kon van Kon Installatietechniek topcoach van het jaar

11 november 2018 om 08:02 lokaal

H'VELD-G'DAM De praktijkbegeleiders Desiree Kon van Installatiebureau Kon uit Hardinxveld- Giessendam is donderdag 8 november bekroond tot topcoach van het jaar. Zij mag zich, samen met Paul Christenhusz van Van Lente Systeemintegratie en Ben van Zelst van Installatiemensen, een jaar lang de beste praktijkbegeleider in de installatiebranche noemen. Tijdens de uitreiking in Utrecht werd het drietal door de jury geroemd om hun ,,bereidheid een extra stap te zetten". Zij wonnen naast een beker ieder een geldprijs van 2500 euro.

Elk jaar organiseert OTIB, opleidingsfonds voor de Technische Installatiebranche, de Topcoach van het jaar verkiezing. Omdat praktijkbegeleiders helden zijn. ,,Zij begeleiden nieuw vaktalent door hun kennis met hen te delen. Zij dagen leerlingen uit. En zij coachen hen om de kansen te pakken die de branche heeft te bieden. Praktijkbegeleiders zijn TopCoaches, en dat laten hun pupillen dit jaar massaal weten", aldus Joep Hendriks van OTIB.

In de categorie MKB won Desiree Kon, van Kon Installatietechniek. De jury roemde haar om haar continue ontwikkeldrang, want zoals zij zegt: ,,Ik kan toch niet groeien als er nooit iemand kritisch naar mijn werk kijkt!" Ook begeleidt zij niet alleen leerlingen van haar eigen bedrijf, maar ook van een collega. ,,Zo blijven ze in elk geval behouden voor de branche." Haar reactie op de winst: ,,Ik ben helemaal aan het trillen, supercool! Kijk, je kan hier niet staan zonder de jongens en ook daarom ben ik er echt van ontroerd van, heel bijzonder dit."

Leerlingen nomineerden in totaal 750 kandidaten. Uit deze longlist bleven na een stevige selectie negen finalisten over, drie in elke categorie: Groot Bedrijf, MKB en Opleidingsbedrijf. Uit deze negen coaches koos een vakkundige jury de uiteindelijke winnaar. Tijdens een feestelijke uitreikingsmiddag waarin het thema coaching centraal stond, werden de winnaar bekend gemaakt.

Alle finalisten werden geroemd om hun vermogen een veilige omgeving te bieden. Ze zetten altijd een extra stap en bieden een luisterend, ook voor de privéomstandigheden van de leerlingen. Deze geven aan dat ze kwetsbaar durven zijn bij hun coach en dingen te delen, zowel over het werk als over het privéleven. ,,De coach maakt je zekerder en daardoor sta je sterker in je schoenen," aldus één van de leerlingen.

advertentie
advertentie