Buurtwerkers op de duofiets
Buurtwerkers op de duofiets I. van Lomwel

Buurtwerkers trappen af!

19 november 2018 om 11:53 lokaal Deel je nieuws

Afgelopen woensdag zijn Iris van Lomwel en Sylvia de Ruijter-van Iperen samen het dorp in gegaan om een officiële aftrap te geven aan het buurtgericht werken wat zij gezamenlijk op zullen pakken.

De dag begon met een ontbijt bij de Judith Leysterhof om nader kennis te maken met het verpleeghuis, waar ze nieuwe vrijwilligers van harte welkom heten.

Na de kennismaking is er gebruik gemaakt van de duofiets om al fietsend het dorp in te gaan. Op het begin waren er wat strubbelingen met de fiets en de buurtwerkers, maar dat maakte het mooie weer, de vele leuke reacties, het zien van de lachende mensen en het nawijzen van het duo op de fiets dubbel en dwars goed.

Er zijn verschillende bezoekjes afgelegd bij onder andere het centrum in Boven-Hardinxveld, het gemeentehuis, de bibliotheek, Deelcafé de Buurman, het centrum in Beneden-Hardinxveld, de Jupiterflat waarna de reis zich weer terug richting Boven-Hardinxveld vervolgde.

Bent u niet in gesprek geweest met de buurtwerkers, maar heeft u wel een leuk idee voor uw buurt, kunt u ze een kijkje geven in de Hardinxveldse samenleving of zou u graag in gesprek met ze gaan? Dan kunt u een afspraak maken met Iris van Lomwel via i.lomwel@stuwkr8.nl – 0682045094 of met Sylvia de Ruijter-van Iperen via s.vaniperen@servanda.nl – 0184612771.

Daarnaast is er de mogelijkheid om op dinsdag 11 december van 15.00 - 16.00 kennis te komen maken tijdens ‘Koffie met..’ in de bibliotheek aan de Pietersweer.

Wist u trouwens dat de duofiets is geschonken door Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof en dat ze nog op zijn naar vrijwilligers die er zo nu en dan een ritje op willen maken?

advertentie
advertentie