Van Noordenne groep breidt uit met nieuwe bedrijfsruimte

10 december 2018 om 11:36 lokaal

H'VELD-G'DAM Op woensdag 5 december werd onder het toezicht van familie, architect, aannemer en andere betrokkenen de officiële eerste paal geslagen van de uitbreiding van de Van Noordenne Groep aan de Transportweg 60 in Hardinxveld-Giessendam. Het bouwproject betreft de realisatie van een nieuwe productiehal van ruim 5400 m2 en de revitalisering van de bestaande bedrijfsruimte. Deze officiële handeling werd verricht door de jongste twee kinderen van de familie Van Noordenne; Laurens en Anne-Claire.

De Van Noordenne groep is al sinds 1938 actief in de glasbranche en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in de Benelux. ,,Maar om de voorsprong te behouden op onze concurrentie en om te voldoen aan de steeds stijgende vraag, zagen we een aantal jaren geleden al dat we onze snij- en productieruimte moesten uitbreiden en veranderen", vertelt eigenaar Gerrit van Noordenne. ,,We zagen toen al dat we alleen verder konden groeien als we ons productieproces volledig zouden gaan automatiseren. Alleen waren in die tijd de machineleveranciers nog niet zover met deze ontwikkeling. Inmiddels is dat wel het geval en zijn we gestart met deze geplande uitbreiding."

,,Zo'n project vergt een gedegen voorbereiding, want je bouwt niet alleen een nieuwe hal, maar je verandert het hele productieproces van het bedrijf", aldus Van Noordenne. Om die reden is projectleider René Vriens binnen het bedrijf al bijna twee jaar fulltime bezig met dit project. Hij houdt zich bezig met het optimaliseren van het productieproces en onder andere de communicatie met de machinebouwer, de architect en aannemer Blokland Bouwpartners.

,,Vanaf het begin van de plannen heb ik ook nagedacht over een duurzaam bouwproces", aldus projectleider René Vriens. Met de hulp van Blokland Bouwpartners en architect Dirk Jan van Es is dit gelukt. Van de oude bouw is al het beton gerecycled, en het nieuwe gebouw krijgt een hoge isolatiewaarde, heeft vloerverwarming en een dak vol zonnepanelen. ,,Daarmee leveren we een maximale bijdrage aan het milieu door de energielasten zo laag mogelijk te houden", vertelt Vriens trots.

,,Voor Blokland Bouwpartners is dit project een fantastische uitdaging", aldus projectleider Peter den Breejen en werkvoorbereider Erik van Zanten. ,,Er gaan bijna duizend heipalen de grond in en het gehele gebouw is voorbereid op het nieuw volledig geautomatiseerde productieproces van Van Noordenne. Maar ook moet dit nieuwe gebouw naadloos aansluiten op de bestaande bebouwing, die tevens vanbinnen en vanbuiten gemoderniseerd wordt. Maar omdat we dergelijke projecten al vaker met succes hebben geklaard, vertrouwen we erop dat de Van Noordenne Groep deze ruimte in september in gebruik kan nemen."

advertentie
advertentie