NK Groepsspringen
NK Groepsspringen Gymnastiekvereniging OKK

OKK Hardinxveld troste gastheer NK Groepsspringen

10 december 2018 om 12:20 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 8 december was sporthal de Wielewaal het toneel van het NK-groepsspringen. Gymnastiekvereniging OKK Hardinxveld was de troste gastheer van dit enorme evenement, waar vanuit het hele land springploegen op af kwamen om hun springkunsten te vertonen op de verschillende springonderdelen. 

Op de trampoline, de trampoline met Pegasus en de air track werden prachtige sprongen gemaakt, die het aanwezige publiek terecht lieten applaudisseren. Het NK Groepsspringen was voor de niveaus A en B, de twee hoogte niveaus in de springsport. 's Ochtends kwam de jeugd in actie en in de middag waren de senioren aan de beurt. 

Op de 5 banen waarop gesprongen werd lieten de sporters verbazingwekkende sprongen zien, van dubbele salto's tot salto’s met meerdere schroeven erin. Om uiteindelijk, na een mooie opbouw van sprongseries, af te sluiten met een trippel salto (drie salto’s in 1 sprong)! Dit resulteerde in luid gejuich en applaus vanaf de tribunes. 

In zijn totaliteit zijn er ruim 600 sporters in actie gekomen op het NK, waarbij de tribunes zowel 's morgens als 's middags rijkelijk gevuld waren.

Het evenement maakt onderdeel uit van het feestjaar waar OKK middenin zit. De gymnastiekvereniging wordt in oktober 2019 namelijk 100 jaar en deelt om die reden een heel jaar lang 'cadeaus' uit. Het NK Groepsspringen was dan ook een mooi cadeau aan de gymsport. OKK bedankt graag het publiek en de sporters voor een geweldige dag en wil daarnaast ook alle 50 vrijwilligers, die vrijdagnacht en zaterdag de hele dag bezig zijn geweest om dit evenement tot een grandioos succes te maken, een speciaal bedankje toeroepen.

advertentie
advertentie