Door verlies van De Meeuwen gaat HKC nu als lijstaanvoerder het nieuwe jaar in
Door verlies van De Meeuwen gaat HKC nu als lijstaanvoerder het nieuwe jaar in Archieffoto

HKC alleen koploper na winst op KVA

16 december 2018 om 12:11 Sport/sport Deel je nieuws

Ook de vierde wedstrijd van het zaalseizoen bleef HKC zonder puntverlies en door het 22-17 verlies van medekoploper De Meeuwen tegen Wit-Blauw/Green Organics gaat HKC als koploper het kerstreces in. In Amstelveen kon HKC op een warm onthaal rekenen tegen KVA en pas in de slotfase kon HKC via een dubbelslag van Eliza Roest de zege veilig stellen.

In de veldcompetitie is tegenstander KVA koploper in hun Overgangsklassepoule en ze gaven er direct blijk van een geduchte tegenstander voor HKC te zijn, ondanks dat ze dit zaalseizoen nog puntloos zijn. Met enthousiast spel nam de thuisclub een 4-1 voorsprong, maar net als eerder dit seizoen reageerde HKC hier rustig op. HKC kroop dichterbij zonder dat ze in eerste instantie helemaal aan kon haken. Slordigheden verhinderden dat de Novafront-Klop Watersportploeg het initiatief naar zich toe kon trekken. Na teruggekrabbeld te zijn naar 7-6 werd het toch weer 9-6 na 16 minuten. Bij HKC kwamen Esther de Groot en John den Dunnen in het veld voor Rianne Swets en Tjeerd Gort om te proberen meer vat op de tegenstander te krijgen. HKC pakte de zaken verdedigend beter aan en kon hierdoor de wedstrijd meer naar haar hand zetten om met een 9-10 voorsprong de rust in te gaan.

Direct na rust kwam HKC op 9-11, maar kon deze voorsprong niet vasthouden. KVA egaliseerde en hierna ontspon zich een kat-en muis-spel. De scores bleven om en om vallen en het bleef ongewis welke ploeg met de winst zou gaan strijken. Kelly de Bruin toonde zich in deze fase ook nu weer productief. Het verschil bleef tot  de slotfase steeds één à twee punten in het voordeel van HKC, maar enkele minuten voor tijd wist de thuisploeg tot tweemaal toe een voorsprong te nemen, waarna HKC beide keren in de tegenaanval direct wist te scoren. Het was tenslotte Eliza Roest die van afstand en uit een korte kans de wedstrijd besliste en voor een zwaarbevochten 25-27 zege voor de Hardinxvelders zorgde. Opluchting bij de ploeg van John Spek en Raimond Nieuwenhuizen, dat korfballend zeker de betere ploeg was, maar in KVA een geduchte opponent had, die zeker nog punten zal gaan pakken.

De competitie ligt nu stil tot 12 januari 2019 en HKC speelt dan thuis tegen staartploeg Nova uit Bilthoven. Zolang hoeven de HKC-supporters niet te wachten om hun ploeg aan het werk te zien. Op 5 januari wordt in Het Dok geoefend tegen het Gorkumse GKV/Enomics, aanvang 15.30 uur.