Proeverijmarkt op De Koperen Knop

3 april 2019 om 07:10 lokaal

H'VELD-G'DAM Museum De Koperen Knop houdt zaterdag 13 april een proeverijmarkt. Deze heerlijke markt is de opstart van de jubileumvieringen van het dit jaar 30 jaar bestaande museum. Bedrijven, instellingen en verenigingen laten de bezoekers meegenieten van alles wat de Alblasserwaard aan lekkers te bieden heeft.

Op het terrein rond het museum staat een aantal marktkramen en tenten, waar de marktbezoeker lekkernijen en aanbiedingen vindt van uiteenlopende aard. Ook worden er demonstraties gegeven en wordt er veel verteld over de achtergrond van de producten en hun ontstaan.

Op de proeverijmarkt zijn onder meer chocolade en bonbons, wijn uit de Alblasserwaard, (boeren)kaasproducten, ganzenvlees, meel en bakproducten, streekboeken, cadeautjes, paling en andere vis, selfmade-burgers, pannenkoeken, soep, desem- en ander brood, thee en high tea-proef, speciale bieren en ijs om van te genieten te krijgen. Ook kan er worden genoten van de bijzondere klanken van een buikorgel en organiseert Groei & Bloei er een doorlopende workshop bloemschikken.

Omdat proeven alles te maken heeft met eten en drinken, heeft De Koperen Knop de afgelopen tijd een grote hoeveelheid serviezen en serviesonderdelen verzameld voor de verkoop. Hetzelfde geldt voor kookboeken, die in allerlei soorten en vormen zijn aangeboden. Dit alles is nu tegen zeer schappelijke prijzen te koop en de opbrengst is bestemd voor de aankoop van vervangend meubilair voor de gezellige theetuin van het museum.

De markt start om 10.00 uur en gaat door tot 17.00 uur. Het adres van Museum De Koperen Knop is Binnendams 6.

advertentie
advertentie