,,De leverancier van Kamado Grizzly komt vlees bakken en dat kunnen bezoekers uiteraard proberen.
,,De leverancier van Kamado Grizzly komt vlees bakken en dat kunnen bezoekers uiteraard proberen." Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Tweede voorjaarsdag bij Welkoop

18 april 2019 om 11:01 Advertorial_1

GIESSENBURG Op zaterdag 20 april is het één groot feest in Giessenburg. Er is weekmarkt, het zwembad opent de deuren weer en aan de andere kant van het dorp viert Welkoop van 9 tot 5 het voorjaar. ,,De voorjaarsdag is de perfecte start van de lente voor jong en oud!"

Adriaan Ritmeester, eigenaar van de Giessenburgse buitenlevenwinkel, is enthousiast over de tweede editie van de voorjaarsdag. ,,We zijn echt een seizoenswinkel; ieder seizoen hebben we een ander assortiment en staan we klaar om onze klanten erover te adviseren. Met de voorjaarsdag vieren we de start van het voorjaar en de nieuwe artikelen die erbij horen. Vorig jaar werd de dag druk bezocht, dus we hebben dit jaar weer leuke dingen bij elkaar gezocht." Bezoekers die met de auto komen, kunnen parkeren bij het gezondheidscentrum van Giessenburg. Ritmeester: ,,Ons parkeerterrein staat vol. Uiteraard houden we rekening met mensen die spullen in de auto moeten zetten; er staat de hele dag iemand paraat om te helpen met inladen."

Bezoekers worden verwelkomd met een kopje koffie of thee. Er zijn leuke aanbiedingen en sommige producten kunnen worden getest of zijn onderdeel van een demonstratie. Adriaan: ,,Tussen 11 en 15 uur gaat de nieuwe eivormige barbecue aan. De leverancier van Kamado Grizzly komt vlees bakken en dat kunnen bezoekers uiteraard proberen. Door de eivorm blijft de warmte goed in de barbecue hangen en gaart het vlees geleidelijk aan, wat de smaak ten goede komt."

Ook het kampvuur gaat zorgen voor de productie van een lekker hapje eten. ,,De Hollandse leverancier Windmill heeft een gietijzeren kookpottenserie uitgebracht. Met een driepoot zijn pannen, poffertjes- en wafelroosters boven een kampvuur te hangen. Daar maken we natuurlijk gebruik van; er worden van 11 tot 14 uur knakworstjes mee gewarmd!" Naast voedsel kan men bij Welkoop ook terecht voor vermaak. ,,Tussen 12 en 15 uur is Manege de Leeuwenhoeve aanwezig om kinderen een rondje op de pony aan te bieden. Ook staat er een springkussen in de vorm van een koe. Subli paardenvoer staat er van 10 tot 15 uur om vragen over paardenvoeding te beantwoorden, bij iedere Subli-aankoop krijgt de klant een leuke attentie. In de dierenweide zijn geitjes en worden schapen geschoren. In onze nieuwe hooiberg wonen sinds kort twee konijntjes. Deze blijven bij de winkel, maar hebben nog geen naam. Er kunnen namen voor het stel ingeleverd worden, de leukste inzending wint vier kaartjes voor Avonturenboerderij Molenwaard. Nóg vier kaartjes kunnen gewonnen worden met de kleurplaat, die op de basisscholen in Giessenburg is uitgedeeld en in de winkel verkrijgbaar is. De kleurplaten die op de voorjaarsdag ingeleverd worden, maken kans."

Ook bij de kassa kunnen er leuke producten gewonnen worden. ,,Iedereen kan een bonnetje invullen en in een emmertje bij de uitgestalde cadeaus stoppen. Uit ieder emmertje wordt een naam getrokken, de winnaars kunnen het product op komen halen."

Welkoop - Peursumseweg 27A te Giessenburg - 0184 659 026 - www.welkoop.nl / www.facebook.com/welkoop.giessenburg

advertentie
advertentie