Aanvalsactie in de wedstrijd HKC 1 - Wit-Blauw/GreenOrganics 1
Aanvalsactie in de wedstrijd HKC 1 - Wit-Blauw/GreenOrganics 1 H. van Kekerix

HKC koploper na winst op Wit-Blauw Green/Organics

29 september 2019 om 12:38 Korfbal Deel je nieuws

De wedstrijd tussen HKC en Wit Blauw was het duel tussen de twee ongeslagen teams in de Overgangsklasse. Winst was dus belangrijk voor de Boven-Hardinxvelders om hiermee afstand te nemen van de ploeg uit Kampen. HKC begon voortvarend en nam snel een 4-0 voorsprong en na een 8-4 ruststand wist de equipe van John Spek en André Kuipers met een ruime 20-12 zege de koppositie in te nemen. Bij HKC begonnen Nadhie den Dunnen en Job Pauw dit keer op de bank, terwijl Kelly de Bruin een volledige wedstrijd in het tweede team speelde (19-8 winst op Wit Blauw 2).

HKC begon geconcentreerd aan de wedstrijd en de eerste aanval leverde meteen een goal op uit handen van de wederom productieve Eliza Roest. HKC ging in rap tempo door en ondanks dat er een sterke wind stond, liep de thuisploeg binnen 7 minuten uit naar een 4-0 voorsprong. Daarna stokte de doelpuntenproductie aan Hardinxveldse zijde even en toen Wit Blauwschutter Jordy Last in de 15e minuut tweemaal wist te scoren, leek de spanning weer terug te komen. HKC wist echter op tijd de draad weer op te pakken en zonder dat het tot sprankelend spel kwam werd de marge van vier  doelpunten weer hersteld, welke marge ook bij het rustsignaal op het scorebord stond: 8-4.

Na de onderbreking was het Wit Blauw dat als eerste de korf wist te doorboren, maar daarna ging de BMN De Klerkploeg vol gas en besliste tussen de 34e en 37e minuut de wedstrijd door vier scores op rij: 12-5. Het was de aanzet tot een aantrekkelijker tweede helft, waarin de doelpunten gemakkelijker vielen en Wit Blauw aantoonde goede schutters in huis te hebben. Wanneer HKC de verdedigende druk echter opvoerde kregen de Kampenaren het moeilijk. Danny den Dunnen ging zich nadrukkelijk met de scores bemoeien en zorgde voor enkele virtuoze acties. Met name de Hardinxveldse jeugd, die in het kader van de georganiseerde Meet & Greet (HKC-selectie ontmoet HKC- jeugd) in grote getale aanwezig was, genoot daar zichtbaar van. Halverwege de tweede helft stond het 14-7, waarna bij HKC Veerle Havelaar in het veld kwam voor Carmen de Heer. Havelaar wist in de haar gegunde speeltijd nog twee keer te scoren.  HKC liep in de laatste fase door naar een ruime 18-9 score om uiteindelijk met een overduidelijke 20-12 overwinning duidelijk te maken wie momenteel de sterkste is in deze Overgangsklasse.

Schutters voor HKC waren: Eliza Roest (5), Corné Troost (4), Danny den Dunnen (3), Lotte Scherstra,  Mark Klop en Veerle Havelaar (ieder 2), Mabel Havelaar en Annelies Kop (ieder 1).

A.s. zaterdag maakt de HKC selectie de reis naar Dronten voor de confrontatie met ASVD, waar zowel het standaardteam als de reserves tegen deze bescheiden geklasseerde tegenstanders de opdracht hebben zonder puntverlies te blijven.