3e verlies op rij voor River Trotters in strijd om plek 2

8 maart 2020 om 15:59 Overig Deel je nieuws

Na twee verliespartijen op rij, stond de belangrijke uitwedstrijd tegen Wyba op het programma voor de mannen van River Trotters. Een belangrijke wedstrijd want in de strijd om de 2e plek staan de Hoek & Blokkers voorafgaand 2 punten voor in de competitiestand. Op zaterdagavond 7 maart om 20.30 waren de spelers er klaar voor, helaas waren bij RT Chris den Boer en Sander Baggerman niet aanwezig. Wel was Gino Ragueb beschikbaar nadat hij in de ochtend een vonnis van twee voorwaardelijke wedstrijden schorsing kreeg opgelegd.

De 1e wedstrijd thuis in Hardinxveld was door de Hardinxvelders gewonnen met 10 punten, en voor het onderling resultaat bleek dit later nog een belangrijk item.

Het 1e kwart gaat van start, en bij beide ploegen straalt van het spel af dat dit een belangrijke wedstrijd is. Zo vallen er weinig scores, en staat de verdediging aan twee kanten erg goed. Het is uiteindelijk Wyba dat een eerste voorsprong neemt, en met 13-11 het 1e kwart wint. Dit gaat vooral over Ben Jegen die verantwoordelijk is voor 7 punten in de kwart. River Trotters weet via Gino in het spoor te blijven van de thuisclub.

In het 2e kwart is het meer van hetzelfde, en vallen de scores nog steeds niet gemakkelijk. Wyba neemt al snel in het kwart een 26-18 voorsprong, Maar mede door goede defense van Christiaan Grives weet RT toch weer terug te vechten. Het driepuntschot, normaal een van de sterke kanten van RT valt nog niet (slechts 2 in de 1e helft), terwijl dit bij Wyba beter gaat (5 driepunters in de 1e helft). De ruststand is 30-27, en met genoeg ruimte voor verbetering gaan de beide ploegen rusten.

River Trotters komt sterk uit de rust een neemt aan de hand van Leron Esajas een voorsprong van 37-40. Maar dan is het Thijs van Beek dit met 8 punten zorgt voor een ommekeer en Wyba weer de voorsprong geeft. De Hoek & Blokkers gaan over naar een zone verdediging, maar dit mag ook niet baten. Het krijgt weer een aantal driepunters om de oren en dan is het gat ineens 14 punten in het voordeel van Wyba, die nu dus ook het voordeel hebben in onderling resultaat. Uiteindelijk zijn het Stef en Leron die de schade beperken tot 64-59.

Helaas een verliespartij, waardoor Wyba en River Trotters nu gelijk staan op de 2e plaats in de competitie. Omdat het onderlinge resultaat in het voordeel is van RT hebben we alles nog in eigen hand. Wel zal er de komende wedstrijden uit een ander vaatje getapt moeten worden, met nog 4 wedstrijden te gaan kunnen we alle support goed gebruiken. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 14 maart om 18.00 in sporthal de Wielewaal. Tot dan??