Het team. (Foto: Privé)
Het team. (Foto: Privé) Privé

Ook goede doelen geraakt door corona

6 april 2020 om 07:32 Corona

H'VELD-G'DAM Ook goede doelen worden geraakt door corona. Zo kan Roparun Team 293 Steamwork, met veel leden uit Hardinxveld-Giessendam haar activiteiten niet door laten gaan en daardoor gaat er minder geld naar goede doelen toe.
 
door Eline Lohman
 
Jaap de Jager, fietser bij Team 293 Steamwork, snapt dat in deze tijden activiteiten en evenementen niet doorgaan, maar vindt het verdrietig dat goede doelen ook geraakt worden door de coronacrisis. ,,We hadden voor dit voorjaar twee sponsorlopen staan, op het Griendencollege in Sliedrecht en op de Ichthusschool in Hardinxveld-Giessendam, maar die gaan niet door", vertelt de Hardinxvelder. ,,Op de school in Sliedrecht was al voorlichting gegeven door Stichting Haarwens en daar waren de leerlingen ook al bezig met het ophalen van geld voor de loop. En op de Ichthusschool zou Stichting Kanjerketting komen spreken. Dit scheelt ons en de Roparun enorm veel geld."
 
Dat niet alleen, want ook de theater-dinner-show in Restaurant Kampanje in Hardinxveld-Giessendam ging niet door eind maart. Dit evenement wordt 8 september ingehaald. ,,Het scheelt wel dat die kaartjes al verkocht waren. We hopen dat in september alles weer goed is. We hebben daarnaast een nieuwe theatershow op de agenda staan: 22 januari in Theater De Willem, ook met Rob en Emiel, net als bij de theater-dinner-show. De sponsorlopen worden hopelijk ook nog verzet naar een later moment."
 
Team 293 Steamwork zou 5 mei deelnemen aan de Bevrijdingsloop, waarbij de teamleden van Wageningen naar Hardinxveld-Giessendam zouden lopen met het bevrijdingsvuur. Zij waren hiervoor gevraagd door de burgemeester. Jaap: ,,We zouden begeleid worden door oude legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Heel jammer dat het niet doorgaat. We hopen dat het 4/5 Mei Comité een nieuwe datum kan vinden. Alles liep op rolletjes voor ons. We hadden een aantal mooie publiciteitsmomenten gepland met die activiteiten en evenementen, zodat we een groter publiek zouden bereiken, zeker op 5 mei. Zodat er ook meer aandacht voor goede doelen zou komen."
 
Jaap merkt dat mensen nu de hand op de knip houden. Wie weet wel voor een langere periode. ,,Burgers zitten nu niet te wachten op doneren aan goede doelen. De onzekerheid is enorm groot. Dat begrijpen wij, maar het is wel heel nadelig voor ons. De Stichting Roparun kan dit jaar niet veel bedragen doneren aan goede doelen… Ook doordat het bedrijfsleven nu niet op geld doneren zit te wachten, want daar vallen net zo goed klappen. We gaan de komende tijd nadenken over hoe we toch wat kunnen doen om ons in te blijven zetten voor goede doel, de Roparun."

advertentie
advertentie