Afbeelding
Marjanne Dijkstra

Nieuwe fase groot onderhoud N3

3 september 2020 om 10:25 Verkeer en vervoer

REGIO Vrijdag 4 september 21.00 uur tot maandag 7 september 05.00 uur is de N3 in beide richtingen afgesloten tussen de Merwedestraat Dordrecht en de A16, inclusief alle toe- en afritten. Aannemer Boskalis start vanaf 20.00 uur met het afsluiten van de toe- en afritten. De N3 zelf is als laatste aan de beurt om 21.00 uur. Tijdens dit weekend wordt het Dordtse deel van de N3 tussen de Wantijbrug en de Copernicusweg omgebouwd naar een nieuwe situatie met minder rijstroken die tot eind december blijft duren. Vanaf 31 augustus staat vanaf de burgemeester Keijzerweg tot aan de Wantijbrug al een barrier om een rijstrook vrij te maken voor de hulpdiensten. Dit loopt vooruit op de nieuwe verkeerssituatie. Verkeer moet rekening houden met extra reistijd.

* Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A15 en A16 en vice versa.

Lokaal verkeer tussen Dordrecht en Papendrecht kan ook via de Merwedestraat rijden. Houd hier rekening met extra verkeersdrukte.
 Soms kan omrijden via de A15 en A16 (afslag 21 Dordrecht Centrum) sneller zijn. Lokaal verkeer wordt geadviseerd vooraf de route te bekijken.

* Vervoer van gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via de A16, A59, A27 en A15 en omgekeerd. Gele borden ter plaatse en informatieborden langs en boven de weg geven de omleidingsroute aan.

Het ziekenhuis is tijdens het weekend niet bereikbaar via de N3. Lokaal verkeer rijdt over de Laan der Verenigde Naties, Kapteynweg of Overkampweg. Verkeer van buiten Dordrecht neemt de A16, afslag 21 Dordrecht Centrum naar het ziekenhuis.

* De fiets- en voetpaden langs de N3 blijven open tijdens de weekendafsluiting. Op de Wantijbrug is één zijde beschikbaar voor fietsers en voetgangers. Dit wordt met borden aangegeven. 

* Openbaar vervoer op deze route rijdt tijdens de afsluiting via een andere route.

 

Kijk op www.n3werkzaamheden.nl voor alle actuele informatie over werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen. 

advertentie
advertentie