Hardinxveld mist scherpte

9 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Op een fantastische grasmat in Waardenburg dreigde Hardinxveld al direct op achterstand gezet te worden nadat een WNC’er voor de man kwam en het net trof, maar voor een overtreding werd afgefloten. De zuiverheid ontbrak aan beide kanten om tot verzorgde opbouw van het spel te komen. In de persoonlijke duels toonde WNC zich sterker en Hardinxveld ontsnapte opnieuw toen na balverlies een inzet via doelman Marco van der Linden en de lat over het doel scheerde. Kort voor de rust deed Hardinxveld wat terug met een vrije trap van Michel Roza die de WNC doelman nipt tot corner tikte. Uit een voorzet van Wouter Romeijn kwam Stefan Kant lengte tekort om vrij voor het doel af te ronden.

Eerste duel om promotie verloren WAARDENBURG - Hardinxveld heeft zich afgelopen zaterdag in een lastige positie gemanoeuvreerd door het eerste nacompetitieduel uit bij WNC te verliezen. De ploeg van trainer Jan Kroos speelde een matte wedstrijd, leek met gelijkspel goed weg te komen, maar werd in de slotfase toch met twee doelpunten op achterstand gezet. Komende zaterdag staat Hardinxveld voor een lastige klus als de ploeg op het eigen veld aan de Sluisweg met tenminste datzelfde verschil moet winnen om door te kunnen gaan naar de volgende ronde van de promotiestrijd naar de tweede klasse.

Na de 0-0 bij de rust veranderde het wedstrijdbeeld in de tweede helft nauwelijks. Op basis van een scherpere wedstrijdinstelling bleef de thuisclub de betere ploeg. Hardinxveld hield de verdediging wel goed gesloten, zodat het eerste duel in een doelpuntloze remise leek te gaan eindigen.

In de slotfase bracht WNC de geroutineerde Eric Verschut in en deze spits op leeftijd bleek toch nog het verschil te kunnen maken. Na precies negenentachtig minuten spelen kopte hij uit een voorzet ongedekt de 1-0 binnen. Ook in blessuretijd toonde WNC over meer wilskracht te beschikken en dat leverde de thuisclub zelfs nog de 2-0 op. Een hoekschop werd door Hardinxveld niet resoluut weggewerkt zodat Patrick Sluijk recht door het midden kon uithalen voor de tweede treffer van zijn WNC. Met dit doelsaldo wacht Hardinxveld komende zaterdag een zware opgave om door te gaan naar de volgende ronde van de nacompetitie. De ploeg van trainer Jan Kroos moet de return met een verschil van drie goals winnen om door te gaan naar de volgende ronde en bij twee goals verschil valt de beslissing via het nemen van strafschoppen.

Uitgesloten is dit echter niet. Een gemotiveerd Hardinxveld heeft dit seizoen wel vaker voor verrassingen kunnen zorgen. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.

Opstelling: Marco v.d. Linden, John den Dikken, Jeroen Bakker, Björn v.d. Bosch, Marcel van Kampen, Wouter Romeijn, Michel Roza, Eelke Kraaijeveld, Johan Kazen, Stefan Kant, Leon Kazen (65’Richard Zwakhals).