Dertig uur op koude steiger

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Vele clubleden bestempelen deze ultieme prestatie dat lijkt op de bekendere variant paalzitten als ‘gekkenwerk’, maar de vijf korfzitters zaten er tegen het einde nog ontspannen bij in de steigers onder het afdakje tegenover het clubgebouw. Maar dat kan komen door de biertjes die intussen werden genuttigd en de enorme toeloop van zo’n vierhonderd bezoekers en leden op beide dagen.

Ervaren korf-zitter: ‘Rieten korf zit lekkerder’ BOVEN-H’VELD - De sportkantine van korfbalvereniging HKC was te klein om iedereen droog te houden van de plensbuien afgelopen weekend. De club uit Boven-Hardinxveld vierde vrijdag en zaterdag zijn jaarlijkse afsluiting. De rode draad beide dagen was het 30-uur korfzitten voor het goede doel en leverde voor de Nationale vereniging de Zonnebloem 6000 euro op.

Door Panos Apostolidis

,,Vannacht was het wel koud hoor,” geeft Jannie Koorevaar ruiterlijk toe. Zij en collega-korfzitter John Hoekwater klommen zeven jaar geleden bij korfbalvereniging Vriendenschaar ook al eens in de korf en hielden het toen 27 uur vol. ,,Alleen waren de korven toen nog van riet in plaats van dit harde kunststof. Dat is wat flexibeler en zit wat lekkerder.”

Dat het dit jaar bij HKC opnieuw gedaan werd, heeft te maken met de verjaardag van Jannie die dit jaar 50 wordt volgens Matthijs de Boon van de evenementencommissie. ,,Zij heeft altijd gezegd: voor mijn vijftigste verjaardag ga ik nog een keer korfzitten. Dus we hebben het voor dit jaar hier op poten gezet en gegadigden gevonden. Zo doen dit jaar ook Menno Bakker, Korian de Groot en Sebastiaan den Breejen eraan mee. Daarnaast beslaat de jaarlijkse afsluiting dit jaar voor het eerst een enkel weekend. Normaal doen we dat verspreid over drie weekenden.”

Een lintje of andere onderscheiding ter compensatie van alle blaren die ze hebben opgelopen voor het goede doel krijgen ze niet volgens De Boon. ,,Eeuwige roem en gratis biertjes tijdens deze seizoensafsluiting. En ik geloof dat De Zonnebloem nog een uitje in petto heeft, maar dat is nog afwachten.”

De korfzitters werden niet aan hun lot overgelaten deze 30 uur. Om de twee uur mochten ze een kwartier de korf af om hun benen te strekken en naar het toilet te gaan. Daarnaast hield de EHBO nauwlettend een oogje in het zeil en masseerde waar nodig de verkrampte spieren van de deelnemers los. Bovendien werden op het veld en rondom de kantine talloze andere activiteiten zoal een kinderrommelmarkt, een loterij en een bedrijventoernooi georganiseerd. Door het slechte weer kon de ballonvaart echter geen doorgang vinden, maar dat houden de leden van HKC nog tegoed.

advertentie
advertentie