Eerste nederlaag Hardinxveld zondag

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

De eerste helft had Hardinxveld het meeste balbezit en kwam de ploeg al na dertien minuten op voorsprong. Tjardo van Tilburg, terug van een schorsing, schoot de bal van zo’n 25 meter over de keeper van DMC. Echter vijf minuten later gebeurde aan de andere kant precies hetzelfde en was de stand weer in evenwicht. Vanaf dat moment was Hardinxveld het spoor een beetje bijster en werden er veel fouten gemaakt. Hier profiteerde DMC in de 20ste minuut van. De bal werd slecht uitverdedigd door Hardinxveld waardoor DMC de 2-1 kon aantekenen. De verdere eerste helft verliep erg rommelig. Hardinxveld speelde teveel door de midden en benutte de flanken niet zoals van tevoren was aangegeven.

H’VELD-G’DAM - Hardinxveld zondag is tegen zijn eerste nederlaag aangelopen. DMC uit Dordrecht was afgelopen zondag de tegenstander.

De tweede helft was niet veel beter. Hardinxveld zette iets meer druk, maar echte uitgespeelde aanvallen waren schaars. In de 68ste minuut kon Hardinxveld toch de gelijkmaker forceren door een afstandschot. Patrick Versluis legde net buiten de 16 meter aan en schoot de bal in de rechterkruising. Deze gelijke stand was echter ook weer van korte duur, want een minuut later strafte DMC opnieuw een foute pass van Hardinxveld af en maakte er 3-2 van. Hardinxveld ging toen één op één spelen achterin en schoof een speler door naar de midden. Hierdoor kreeg DMC iets meer ruimte voorin en dit resulteerde in de 4-2. Hardinxveld kreeg nog wel wat kansen, maar alleen Dennis Tims wist het net nog te vinden en bracht zo de eindstand op 4-3 in het voordeel van DMC.

Voor de Hardinxvelders staat zondag de thuiswedstrijd tegen Oudemolen op het programma.

Opstelling: A. Roza, M. Honselaar, P. v/d Linden, B. v/d Bout (R. Boogaard), S. Klop (E. Verhoogh), M. Timmer, R. v. Loon, P. Versluis, T. v. Tilburg, R. Zwakhals (J.A. v/d Meijden), D. Tims.