Marleen Visser op de bres voor 50+er

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Je kunt volgens Marleen Visser aan twee dingen merken dat je tot de vijftigplussers behoort. ,,Eén: wanneer je onder de douche staat en je een leesbril nodig hebt om de shampoofles te ontcijferen. En twee: Wanneer je na je vijftigste op zoek gaat een baan. Je komt nergens meer aan de bak.” Bij haar tweede punt verdwijnt de lach van haar gezicht. ,,Werkgevers vinden vijftigplussers te oud. Een vreemde cultuur. Ouderen zijn juist de ideale werknemer. Ze zijn op tijd, gaan niet met zwangerschapsverlof, zijn stabiel en hebben veel ervaring en kennis opgedaan. Er zijn stammen in de rimboe waar je ouderen om raad gaat vragen, maar hier ben je op je vijftigste uitgerangeerd. Het enige wat je dan kunt doen, is een eigen bedrijf beginnen.” Visser chargeert expres een beetje. ,,Ik wil een statement maken. Het imago van een vijftigplusser mag omhoog.”

‘Met modellen- wedstrijd wil ik een punt maken’ H’VELD-G’DAM - Terwijl menig jarige wel door de grond kan zakken van schaamte als er een grote sara pop in de tuin staat, had Marleen Visser uit Boven-Hardinxveld op iedere straathoek wel zo’n pop gewild. ,,Ik was vijftig geworden en wilde het uitbundig vieren, maar er was niets geregeld.” Visser is blij met haar leeftijd. Om het imago van de vijftigplusser op te krikken, schreef ze zich in bij een modellenwedstrijd voor vijftigplussers. De aandacht kwam alsnog. Ze werd winnaar van de Plus Personalitywedstrijd 2007.

Door Hanneke van Houwelingen

‘Geen stereotype’

De Boven-Hardinxveldse voelt zich gesteund door Plus Magazine. De redactie van het tijdschrift voor vijftigplussers zet alweer twee jaar de modellenwedstrijd ‘Plus Personality’ op poten. De slankste, mooiste, gezegend met een weelderige haardos is niet de gedoodverfde winnaar van de Plus Personality Award. Zelfbewustzijn, vitaliteit, uitstraling, levenservaring en persoonlijkheid worden zwaar meegewogen door de jury. De vrolijk en jong uitziende Marleen Visser viel in de smaak. Uit achthonderd kandidaten werd zij op 16 september winnaar van 2007. De Boven-Hardinxveldse was verbaasd. ,,Ik ben geen stereotype vijftigplusser. Ik word al van kleins af aan jonger geschat. Maar qua leeftijd en levenservaring ben ik wel degelijk vijftig. Ik zou willen dat ik me zo voelde als toen ik twintig was. Ik voel me goed in mijn vel, heb me door moeilijke tijden heengeslagen en heb nu een heel andere kijk op het leven. Het schuchtere en naiëve is er inmiddels wel af.”

Op de cover

De jury van Plus Personality, bestaande uit voormalig televisiepresentatrice Judith Bosch, Erwin ‘t Hart (Max Models), Lucie Jellema (chef Lifestyle Plus Magazine) en Dirk Oeyen (uitgever SPN), was gecharmeerd van de zelfstandige en open Hardinxveldes dame. ,,Ik heb onder meer verteld over mijn eigen bedrijfje, een mobiele wolwinkel.” Haar passie voor kledingontwerpen sluit naadloos aan op haar prijs als winnaar van Plus Personality. Visser wordt ingeschreven bij het gerenommeerde modellenbureau Max Models. Op 1 november staat ze op de cover van Plus Magazine. Marleen Visser kan niet nalaten te zeggen dat het hoog tijd werd voor een nieuwe aanwas ‘oudere modellen’. ,,Vijftigplussers willen hun kleding niet gepresenteerd zien door een tiener.”

advertentie
advertentie