Gemeenteraad wil woonzorgcomplex aan Neerpolderseweg

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Er worden ruim 75 wooneenheden op de locatie Rouwert Boer achter Neerpolderseweg 19 in Giessenburg gebouwd. Deze locatie is volgens het college van b & w relatief dicht bij het centrum en beschikt over voldoende mogelijkheden om de woningen een dorps karakter te geven, zoals uit een stedenbouwkundig advies is gebleken.

HOORNAAR - Op de zogeheten ‘locatie Rouwert Boer’ in Giessenburg wordt een woonzorgcomplex gebouwd. De gemeenteraad van Giessenlanden heeft daar afgelopen donderdagavond tijdens de raadsvergadering unaniem mee ingestemd. De locaties ‘Doese Vliet’ en ‘De Til’ zijn daarmee definitief van de baan.

Door Ditty van Drenth

Raadslid Wim den Toom (Gemeentebelangen) vraagt het college rekening te houden met de familie Rouwert Boer en de familie Verbeeth aan de Neerpolderseweg. ,,Deze omwonenden moeten goed worden ingelicht over de ontwikkelingen van het woonzorgcomplex.” Verder wil Den Toom dat de bewoners van seniorencomplex Bredero’s Hof in Giessenburg ook uitvoerig worden geïnformeerd. ,,De mensen willen weten wat er met hen gaat gebeuren.” Wethouder B. Buddingh zegt dit toe. Verder stelt hij dat het woonzorgcomplex goed landschappelijk moet worden ingepast. ,,Het wordt in ieder geval geen complex van vijf verdiepingen hoog zoals De Peperhof in Arkel,” aldus Buddingh.

Voor de locatie Rouwert Boer is planologische medewerking van de provincie Zuid-Holland noodzakelijk. Het college heeft er vertrouwen in dat de provincie medewerking zal verlenen. Om de grondpositie van ‘Rouwert Boer’ veilig te stellen, heeft het college onlangs de wet ‘voorkeursrecht gemeenten’ van toepassing verklaard. Buddingh heeft binnenkort samen met wethouder H. Freije overleg met de projectleider van het woonzorgcomplex. Dan worden er verdere plannen gemaakt en wordt duidelijk hoe een en ander er uit gaat zien en welke zorg er exact wordt aangeboden.

Verder wordt tijdens de raadsvergadering de beslisnotitie van de Regionale Sociale Dienst besproken. Buddingh draagt deze aanzet tot een integraal armoedebeleid een warm hart toe. ,,In Giessenlanden gaan we voortvarend met het armoedebeleid aan de slag en ik hoop dat mijn collega’s in de regio dat ook zullen doen.” Inie Paulus (PvdA) benadrukt het belang van een computer in ieder huishouden. ,,Mensen met een minimuminkomen kunnen er niet altijd zelf één aanschaffen en daar mogen ze best een handje bij geholpen worden.” Wethouder Buddingh: ,,Daar wordt hard aan gewerkt.”

advertentie
advertentie