HKC faalt in afronding

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

H’VELDG’DAM - Slechts tien minuten moest HKC Meervogels voorrang geven, maar juist deze zeshonderd seconden bleken doorslaggevend in het treffen. De gasten verlieten Hardinxveld met een 11-14 zege in de tas.

De formatie van Harry Kelderman kende wisselende momenten, maar had vooral problemen in de afronding. Pas in de dertiende minuut wist Arjan de Haas het eerste doelpunt voor HKC te maken. In diezelfde minuut scoorde ook Meervogels, waardoor een gat van drie doelpunten in stand bleef. Door twee belangrijke doelpunten van Menno Bakker en Arjan de Haas kreeg HKC het vertrouwen terug, maar al snel wist Meervogels dit weg te nemen, door het verschil weer op drie te brengen. Een doorloopbal van Arnold Tromp, een schot van Menno en een vrije bal van Arjan de Haas brachten de russtand uiteindelijk op zes tegen negen.

In de tweede helft van de wedstrijd leek een belangrijke omdraaibal van Arjan de Haas HKC terug in de wedstrijd te brengen, maar door eenzelfde bal door te laten, bleef het verschil op drie. Astrid Andriessen en de ingebrachte Stephan de Boon scoorden kort op elkaar, waardoor het verschil kleiner werd. Meervogels hield echter stevig vast aan de voorsprong van drie en scoorde haar twaalfde doelpunt. Het tiende en elfde doelpunt werd wederom gemaakt door Menno en Astrid, wat de eindstand op 11-14 bracht.

Volgende week speelt HKC wederom thuis, tegen Albatros. Het is duidelijk dat er dan twee punten gepakt moeten worden.