Feestweek Lange Wei na behalen bronzen keurmerk

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

BOVEN-H’VELD - In woonzorgcomplex De Lange Wei in Boven-Hardinxveld wordt van 15 tot en met 19 oktober feest gevierd, wegens het behalen van twee bronzen keurmerken in de zorg. Woonzorgorganisatie De Lange Wei heeft zich laten toetsen door de Stichting Perspect en de Stichting Cliënt en Kwaliteit en slaagde glansrijk.

Het bronzen keurmerk geeft inzicht in de kwaliteit van verpleeg- en verzorgingshuizen. De toets moet uitwijzen of de zorg goed geregeld is en kijkt vooral naar de mening en ervaring van de cliënt. Naast inspecties in het woonzorgcentrum zijn alle cliënten van de thuiszorg benaderd voor een schriftelijke cliëntenraadpleging. De resultaten van alle interviews zijn vergeleken met de landelijke situatie. De cliënten beoordeelden de zorg in en door De Lange Wei met cijfers tussen de 8,5 en 9,1. Stichting Perspekt, een landelijke onafhankelijke organisatie, heeft een kwaliteitsonderzoek uitgevoerd. Er werd o.a. beoordeeld op het leef-zorgklimaat, cliëntendossiers, klachten cliënten, medicijnen en veiligheid. Het resultaat: een 9.

De Lange Wei vindt de hoge cijfers een feestje waard. Op maandag 15 oktober wordt de feestweek geopend met een groots en muzikaal ontbijt voor de cliënten. Verder staan er die dag nog andere feestelijke activiteiten voor de cliënten gepland, zoals een bingo. Op dinsdag is het weer feest voor de cliënten. ‘s Avonds zijn zij welkom voor een chique diner en treedt het Baggerkoor op. Woensdag is er een bewegingsworkshop voor de vrijwilligers. Ook zij krijgen een diner voogeschoteld. Op donderdag staan de medewerkers in het zonnetje. Zij worden verwend met hapjes, drankjes en creatieve workshops. Vrijdagmiddag wordt het feest afgesloten met het minisymposium ‘De kwaliteit van het woonzorgcentrum, klein en fijn’. Opening: 14.30 uur. Er zijn een aantal sprekers van de Stichting Perspekt, het Zorgkantoor en van de brancheorganisatie Actiz. Burgemeester Augusteijn reikt de bronzen keurmerken uit.

advertentie
advertentie