Vriendenschaar heeft nakijken in spannende derby tegen GKV

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Trainer Erik van Brenk ziet zich dit seizoen geplaagd door blessures aan de mannenzijde. Menno Kop raakte eerder al geblesseerd aan de kruisbanden. Afgelopen week werd ook Mees van de Waal van Dijk toegevoegd aan de ziekenboeg. Een arm uit de kom op de training was de oorzaak. Corné Kraaijeveld verving de geblesseerde aanvoerder, maar trof het niet om tegen de lange routinier Patrick van Bezooijen van GKV te moeten spelen.

H’VELD-G’DAM - Kansen genoeg voor de Vriendenschaar in de derby tegen GKV. Toch moest de Mostertbrigade aan het kortste eind trekken tegen GKV: 14-11. Blessureleed kan als oorzaak aangevoerd worden, maar ook met de beschikbare ploeg hadden de Hardinxvelders er meer uit kunnen halen.

Het was dan ook het vak van Kraaijeveld dat in de beginfase zocht naar de juiste speelwijze. Vriendenschaar kwam direct 1-4 achter en liep tot vlak voor rust achter de feiten aan. Op dat moment was het echter juist Kraaijeveld die zich aan de malaise ontworstelde. De jonge speler kwam steeds beter in de wedstrijd en wist de aansluitingstreffer (7-6) te scoren. Op dat moment scoorde GKV echter tweemaal op rij waardoor het gat weer drie doelpunten bedroeg.

In de tweede helft leek Vriendenschaar dichterbij te komen. Routinier Peter Kamsteeg zat door alle blessures noodgedwongen op de bank en werd ingebracht. Kamsteeg liet zien het spelletje niet verleerd te zijn en bracht met een korte kans de spanning weer in de wedstrijd. Bij een 12-9 tussenstand forceerde Vriendenschaar een strafworp en leek de bloemenploeg alsnog op weg naar de overwinning. Een gemiste strafworp verder waren de Hardinxvelders een illusie armer. GKV had minder kansen, maar gaf Vriendenschaar een lesje in effectiviteit.