Vriendenschaar mist scherpte tegen topper

24 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

SASSENHEIM - Vriendenschaar had het zwaar in Sassenheim. Harde wind, af en toe regen, kunstlicht en koploper TOP als geduchte tegenstander. De Hardinxvelders moesten al snel het hoofd buigen: 15-6.

Na het puntverlies van TOP in de vorige wedstrijd tegen HKC, was Vriendenschaar tot 2 punten genaderd en kon het zich bij winst naast TOP aan kop van de ranglijst nestelen. Op voorhand leek het dus een spannende wedstrijd te worden, maar Vriendenschaar kon die verwachting geen moment waarmaken. TOP begon zeer gemotiveerd en zorgde met fel en fysiek spel dat de Mostert-formatie geen moment in de wedstrijd kon komen.

TOP ging beter om met de lastige omstandigheden. De eerste aanval van de thuisploeg was meteen raak en hoewel Johan de Rover na de 2-0 uit een strafworp voor 2-1 zorgde, was het TOP dat goed gebruik maakte van het windvoordeel en voor de rust nog vijfmaal scoorde. Vriendenschaar kon daar slechts twee rake schoten van Marleen Brouwer en Krista Kop tegenover zetten: 7-3.

Hoewel trainer Erik van Brenk zijn ploeg in de rust nog voorhield dat in de tweede helft met windvoordeel alles mogelijk was, bleek het TOP dat goed spelend zich niets aantrok van het weer. Vriendenschaar ging steeds slechter schieten en verloor het geloof in eigen kunnen. De Hardinxvelders werden overklast door TOP dat uiteindelijk een 15-6 overwinning behaalde en de koppositie verstevigde. Vriendenschaar sluit de eerste helft van deze veldkompetitie af met een toch teleurstellende 8 punten uit 7 wedstrijden.