Geen stunt van Vriendenschaar

31 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

In Zoetermeer speelde Vriendenschaar de beste wedstrijd van dit seizoen en werd Meervogels naar een kansloze nederlaag gespeeld. Maar Meervogels liet direct in de beginfase zien dat het van plan was om revanche te nemen en zette goed spelend de Mostert-brigade onder druk. Dankzij een prima verdediging hield Vriendenchaar de schade beperkt en stond na 20 minuten, door een afstandstreffer van Tjeerd Putters, slechts op een 1-3 achterstand. Toen kwam er een sterke periode van Vriendenschaar die binnen 5 minuten de achterstand omboog naar een 5-3 voorsprong (Krista Kop uit een vrije bal, afstandschoten van Bert Verspuij en Jesse van Keeken en een benutte strafworp door Marleen Brouwer). De thuisploeg leek de wedstrijd naar haar hand te gaan zetten, maar verzuimde de score verder uit te bouwen. Enkele zwakke momenten in de verdediging werden door Meervogels goed afgestraft waardoor de groenhemden de voorsprong uit handen gaven. Door een afstandstreffer in de laatste minuut kon de ploeg uit Zoetermeer zelfs met een voorsprong van 5-6 de rust ingaan.

Korfballers in balans tegen Meervogels H’VELD-G’DAM - Vriendenschaar en het Zoetermeerse Meervogels hielden elkaar in de laatste veldwedstrijd van het jaar op alle fronten in evenwicht. Beide teams begonnen de ontmoeting met zes verliespunten, beide wilden een tegenvallende eerste kompetitiehelft rechtzetten en beide wilden winnen om in het spoor te blijven van koploper TOP. Ook binnen de lijnen bleef de weegschaal in balans, ging het spel op een neer, wat een spannende wedstrijd en een verdiend gelijkspel opleverde: 9-9.

In de tweede helft gaven beide ploegen elkaar weer weinig toe. Beide teams hadden veel moeite om tot scoren te komen. Na vier doelpunten over en weer in de eerste 7 minuten stond er 7-8 op het scorebord, maar vanaf dat moment stokte de score. Het duurde tot de 19e minuut voor er door Jesse van Keeken eindelijk raak werd geschoten, maar toen produceerde ook Meervogels in dezelfde minuut en mooi schot en werd het 8-9.

Het laatste kwartier van de wedstrijd was spannend, maar beide teams zagen de vele schoten niet door de korf vallen. Vriendenschaar bleef knokken en ging steeds gehaaster aanvallen, terwijl de gasten met vertragend spel de overwinning probeerden veilig te stellen. Het talrijke publiek moest wachten tot de laatste minuut voordat Bert Verspuij met een raak schot de stand op 9-9 bracht , waarmee het terechte gelijke spel er toch nog kwam. Vriendenschaar blijft door dit resultaat op de tweede plaats met 5 punten achterstand op TOP.

De korfballers gaan vanaf volgende week de zaal in om zich voor te bereiden op de zaalkompetitie die op 17 november start. Vriendenschaar zal daarbij voor het eerst met de nieuwe regels gaan spelen, o.a. de schotklok van 25 seconden, die ook in de hoofdklasse al is ingevoerd.