Nog één keer dansen bij Christine

31 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Voor een enorm aantal Hardinxvelders en Papendrechters is Dansschool Christine Basch een begrip. Vele duizenden hebben in hun meestal jonge jaren vanaf 1974 de eerste voorzichtige stappen op de dansvloer gezet. Onder leiding van Christine Basch en haar partner Ber Koppelaar genoot de dansschool ook regionaal grote bekendheid. In 1996 kwam tot verdriet van velen na 22 jaar een einde aan het bestaan van de school. Op de zaterdagen 10 en 17 november kunnen dansvrienden van toen elkaar weer vasthouden op een reünie in de oude dansschool aan de Van der Palmstraat in Papendrecht.

Reünie Christine Basch belooft druk te worden

Door Chris Wijmans

We komen de school van danslerares Christine Basch al in 1974 tegen. Eerst in Hardinxveld-Giessendam in het ‘Drijverschot’ en later in het ‘EMS muziekgebouw’. Vervolgens verhuisde de dansschool naar Papendrecht, waar Christine Basch, samen met haar toenmalige partner Ber Koppelaar, dansles gaf in ‘De Palm’ voordat zij het vertrouwde gebouw aan de ‘Van der Palmstraat 12’ in gebruik nam.

Richard en Lisa Heblij denken met warme gevoelens terug aan die tijd. ,,We begonnen er op ons zeventiende en zijn tot het einde doorgegaan.” Inmiddels rond de dertig kregen beiden begin dit jaar ideeën voor een reünie. Uit contact met Ber Koppelaar bleek dat ook hij enthousiast was. ,,Hij waarschuwde ons trouwens wel”, lacht Lisa. ,,Reken maar eens uit, zei hij tegen ons. 22 jaar lang, gemiddeld duizend leerlingen per jaar waarvan veertig procent nieuw. Dat is veel.” Maar dat hield hen niet tegen. Ze gingen eens polshoogte nemen in ‘hun’ oude gebouw in Papendrecht. ,,Je zult het niet geloven, maar er is absoluut niets veranderd. Zelfs de tafelkleedjes zijn nog hetzelfde. We kregen écht het gevoel dat Christine en Ber zo binnen zouden wandelen.”

De herinnering blijkt bij velen nog levendig. Niet alleen Richard en Lisa leerden elkaar er kennen, werden verliefd en bleven bij elkaar. Het is velen zo vergaan. Richard: ,,We zijn eerst eens gaan vragen bij kennissen en vrienden uit die tijd. Alle reacties waren hetzelfde: Moet je doen!”

Iedereen die tussen 1986 en 1996 in Papendrecht of Hardinxveld-Giessendam bij Christine Basch heeft gedanst is welkom op deze ouderwetse, gezellige dansavond. Bij voldoende animo staat voor zaterdag 10 november Time-out gepland (voor de toenmalige jongeren) en voor zaterdag 17 november Together (voor de toenmalige paren en/of ouderen). De entree bedraagt 7,50 euro . Inschrijven: www.reuniedansen.nl.

advertentie
advertentie