Driemasterleerlingen zetten rode neus op voor recordpoging

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Giechelend worden donderdagochtend rode neuzen opgezet in De Driemaster aan de Pietersweer. De 180 leerlingen veranderen plotseling in miniatuurversies van Pipo de Clown. Alle klassen van de Hardinxveldse basisschool doen mee aan de actie Zet 'm op! van Stichting CliniClowns Nederland. De stichting vraagt hiermee aandacht voor zieke en gehandicapte kinderen. Tevens is geprobeerd om met deze actie in het Guinness Book of Records te komen. Of dit is gelukt, moet nog blijken uit de tellingen.

Om elf over elf in de morgen zetten duizenden mensen in Zuid-Holland een rode neus op. In de toneelzaal van de Driemaster gebeurt dit onder luid gegiechel en gefrunnik aan de (knalrode) neus. Wat ziet juffrouw Alie er opeens gek uit! En wat blijkt meester Tim gegoten voor zijn nieuwe rol. Hier en daar rolt de rode neus over de vloer, maar hij wordt snel weer opgezet voor de landelijke recordpoging. Vijf minuten lang mogen de kinderen ongestoord de clown uithangen. SchoolTV zendt ondertussen een reportage uit over een ziek jongetje.

De Driemasterleerlingen zijn niet de enige die met een rode neus voor de SchoolTV gekluisterd zitten. Van Den Helder tot Maastricht en van Vlissingen tot Groningen wordt meegedaan aan de actie. Iedereen die een kind met een ziekte of handicap wilde steunen, kon zich opgeven.

Stichting CliniClowns Nederland

Stichting CliniClowns Nederland stelt zich ten doel afleiding en plezier te bieden aan kinderen die beperkt zijn in hun kind-zijn door ziekte of handicap. Ze doet dit vanuit de overtuiging dat ook deze kinderen weer even gewoon kind moeten kunnen zijn. Op dit moment spelen bijna 70 CliniClowns in ruim 110 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Via Neuzenroode.nl spelen de CliniClowns ook voor langdurig zieke kinderen die thuis worden verzorgd. Met specifieke clowneske evenementen als ‘Het Kindergala’ en de ‘CliniClowns Theatertour’ biedt CliniClowns Nederland zieke en gehandicapte kinderen een dag extra afleiding en plezier.

advertentie
advertentie