Ben Moen ‘wil graag groenteboer blijven’

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

Ben Moen is een tevreden man. Zestien maanden geleden nam hij de groentezaak aan de Peulenstraat over en sindsdien staat hij wijd en zijd bekend als ‘ikBendeGroenteman’. In zijn met warm kersenhout betimmerde winkel vertelt Ben dat de verbouwing hard nodig was. ,,Lekkere huiselijke sfeer met dat hout zo. Ik wil graag op de lange termijn ook groenteman blijven en ik wil me onderscheiden in mijn vak. Dat houdt onder meer in dat je het assortiment uit moet breiden, inspelen op de vraag van de consument. Mensen kiezen tegenwoordig voor het gemak, voorgesneden groenten, maaltijden. Ik heb me nu toegespitst op de verse producten en daar had ik meer koelruimte voor nodig. Ik zie dat als een toegevoegde waarde.”

H’VELD-G’DAM – Geweldig wat de verbouwing van enkele dagen met de groentezaak van Ben Moen heeft gedaan. Een complete metamorfose is tot stand gekomen. Van een keurige winkel tot een moderne groentezaak waar de vele specialiteiten in heldere koelingen tot aankoop uitnodigen.

Door Wil Sommeijer

Het assortiment is fors uitgebreid. Was er vroeger alleen hutspot en boerenkool kant-en-klaar verkrijgbaar, nu is daar onder meer bijgekomen een pittige Kip Peking schotel en een mooie broccolischotel. Wie in het weekend geen zin heeft om zelf soep te koken, kan bij Ben terecht voor versgekookte warme soep in diverse smaken. Als nagerecht kun je dan kiezen voor ambachtelijk gemaakt ijs of een lekker kwarktoetje, stoofpeertjes of grootmoeders appelmoes.

Trots is Ben ook op de vitrine met diverse gesneden groenten. ,, Wordt allemaal door ons zelf gesneden, gewassen, gedroogd (in centrifuge red.) en verpakt in anticondenszakken. Te koop in kleine en grotere porties. Ook nieuw zijn de seizoensgerichte roerbakgroentemixen en de kruiden, zowel vers verpakt als plantjes. Dit alles voorzien van datum, gewicht en prijs. ,, En dan hebben we natuurlijk onze DelMonte ananas, de lekkerste van Hardinxveld-Giessendam. Gratis geschild”, merkt Ben monter op terwijl hij de zoveelste felicitaties en complimenten van klanten in ontvangst neemt.

Ook kan men bij ‘ikBendeGroenteman’ terecht voor culinaire schotels: een feest op tafel en fraai opgemaakt op glazen schalen, variërend van brunch tot pasta en fruitschotels. ,,En net als onze versproducten en maaltijden, komt ook dit allemaal uit eigen keuken”, aldus Ben. Liefhebbers van biologische producten vinden bij Ben een mooi aanbod en ook kan men bij hem de zogeheten Vitatassen bestellen.

Ben is klaar voor de toekomst. Maar de jonge ondernemer die zijn droom, een eigen zaak in vervulling heeft zien gaan, denkt stilletjes alweer aan een ander project. De uitbreiding van de keuken. ,,Maar nu nog even niet, eerst gaan we genieten van de nieuwe winkel.”

advertentie
advertentie