Late opleving zorgt voor winst

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

Een half uur voor de wedstrijd was het nog onzeker of de wedstrijd wel doorgang zou vinden. De harde wind en vele regenval zorgde voor lekkage aan het dak. De wedstrijd van HKC 2 was hierdoor al gestaakt bij een stand van 10-7, omdat de scheidsrechter het onverantwoord vond door te spelen. Na het raadplegen van de buienradar.nl werd om half acht door de scheidsrechter toch besloten om te beginnen.

HKC heeft het zwaar in derby tegen Merwede H’VELD-G’DAM - HKC heeft twee belangrijke punten gepakt in de strijd om het kampioenschap en behoud van de koppositie. Makkelijk had de ploeg het niet in de derby tegen Merwede. Pas in de slotfase kon de thuisploeg doordrukken: 11-9

Gelijke strijd

HKC begon voortvarend aan de wedstrijd en in de tweede minuut was het Menno Bakker die met een fraaie doorloopbal de 1-0 op het scorebord bracht. Daarna deed ook Merwede zich gelden en de 1-1 was een feit.

Afgesproken was om zo snel mogelijk een gat te slaan tegen het stugge Merwede, maar in de praktijk kwam hier weinig van terecht. Merwede had het tactisch goed voor elkaar en maakte het HKC moeilijk. Om en om scorend werd een ruststand van 4-4 bereikt.

Na rust was het Merwede dat de voorsprong nam, wat voor HKC het startsein was om echt door te drukken. Doelpunten van Menno Bakker, Astrid Andriessen en Arjan de Haas gaven de thuisploeg eindelijk een marge van twee punten. Merwede scoorde nog tegen, maar door drie rake schoten op rij van HKC was Merwede definitief geslagen.

HKC speelde de wedstrijd professioneel uit. Merwede kwam nog wel iets dichterbij, maar echt spannend werd het niet meer.