Gaan zoals je bent

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Onder het motto: ”Gaan zoals je bent” geeft ouderenbond ANBO op donderdag 13 december een voorlichtingsmiddag over uitvaart en alles wat daar mee te maken heeft.

Een voorlichter van Monuta gaat anderhalf uur op luchtige wijze in op de mogelijkheden om de uitvaart op een persoonlijke manier in te vullen. Onderwerpen als (thuis) opbaren, laatste verzorging, kisten, vervoer, rouwdruk etc. komen aan bod, maar ook een blik op de kosten en verschil tussen natura- en kapitaalverzekering.

De ANBO vindt de voorlichtingsmiddag belangrijk: ,,Hoe ouder je wordt hoe meer je te maken krijgt met mensen om je heen die wegvallen. Dat stemt tot nadenken over het afscheid en de uitvaart die jou zelf betreffen. Ieder mens is uniek. Daarom is er ook geen standaard uitvaart. De uitvaart is een afspiegeling van hoe iemand heeft geleefd."

Tijdens de middag is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Na afloop krijgen alle aanwezigen zowel algemene informatie van de ANBO over uitvaart, als informatie van Monuta mee.

Deze voorlichtingsbijeenkomst start om 14.00 uur in het gebouw Pr. Hendrikstraat. Gratis toegang.

advertentie
advertentie