Openbaar en christelijk onder één dak

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

De peuters van peuterspeelzaal Trippel Trappel namen maandag 10 december als eerste hun intrek in het schoolgebouw. In optocht liepen zij naar hun nieuwe locatie, met elk een muziekinstrumentje in de hand. De kinderen van CBS Samen op Weg moesten een dagje langer geduld geduld hebben. De leerlingen van de OBS konden pas gistermorgen, dinsdag 18 december, een plekje in de schoolbankjes zoeken. De kinderen wandelden verkleed als doos naar het nieuwe complex. Sommige leerlingen hielpen de verhuizers een handje door tassen en dozen mee te sjouwen. Op school werden zij ontvangen met kinderchampagne.

‘Schoolgebouw is echt een huis voor ons’ HOORNAAR - De leerlingen van de christelijke en openbare basisschool in Hoornaar krijgen sinds gisteren in één schoolgebouw les. Het nieuwe scholencomplex aan het Dirk IV plein biedt onderdak aan CBS Samen op Weg, OBS Klim-Op en peuterspeelzaal Trippel Trappel.

Ook Marion Dammers, directeur van OBS Klim-op, hief het glas. Zij is erg blij met de nieuwe school. ,,Het is echt een huis voor ons”, zegt Dammers. De scholen hebben een aparte ingang, maar wel hetzelfde schoolplein. ,,De kinderen van beide scholen hebben voorlopig op een verschillend tijdstip speelkwartier”, vertelt Dammers. ,,Ze kunnen natuurlijk wel voor en na schooltijd met elkaar spelen.” De kinderen van groep 1 en 2 hebben een apart schoolplein. De peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang zijn ook in hetzelfde gebouw gevestigd. ,,Het is voor de kinderen en ouders perfect dat alle schoolvoorzieningen onder één dak zijn gevestigd”, stelt Ben Kennedie van O2A5 (stichting Openbaar Primair Onderwijs Alblasserwaard/Vijfheerenlanden).

Hij vindt dat de directeuren van beide scholen absoluut een pluim verdienen voor het vele werk dat ze verricht hebben.

uLees verder op pagina ...

advertentie
advertentie